Aile sayısı artıyor

"Diyarbakır anneleri"nin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde sürdürdüğü oturma eylemine iki aile daha katıldı.

Haberler 19.12.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 60 aile, HDP il binas önündeki oturma eylemini 108nci günde de sürdürüyor. 5 yl önce stanbul Arnavutköyde Bana i buldular, ie gidiyorum diyerek evden çkp dönmeyen oullar Tuncay (19) için eiyle birlikte oturma eylemi yapan evket Bingöl, çocuunu almadan gitmeyeceini belirterek, çocuu kaçrlan dier aileleri de oturma eylemine katlmaya çard.

BR ALE DAHA KATILDI

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylülde balatt oturma eylemi 108nci gününde sürüyor. Batmann Sason ilçesinden gelen baba Namet Akn da 5 ay önce daa kaçrlan 17 yandaki olu Bayram Akn için oturma eylemine dahil oldu.

Akn, olunun lise ikinci snf tamamladn, yaz tatilinden bu yana da kendisinden haber alamadklarn söyledi. Diyarbakr annelerinin oturma eylemini televizyonda izlediini, hem onlara destek olmak hem de evlad için oturma eylemine katlmak amacyla Diyarbakra geldiini kaydeden Akn, oluna kavumak istediini belirtti.

14 çOCUUM BULUNUYOR

Akn, Olum HDPye gidip geliyordu, onlarn gönderdiinden üpheleniyoruz. lk eim Bayram dourduktan 1 ay sonra vefat etti. çocuklarm öksüz büyüttüm. Sonra ikinci evliliimi yaptm. 14 çocuum var. Yüreimiz yanyor. Yemek bile yiyemiyorum. Olum gelsin, yalvaryorum. Olumu istiyorum. Maddi durumum kötü, çocuklarmla mutlu oluyordum. Bizi bu hale soktular. eklinde konutu.

ALELERN TEPKLER

Bursadan gelen anne Türkan Mutlu, kz Ceylan Tekin için oturma eylemi yaptn belirterek, 6 yldr kzndan haber alamadn söyledi. Kznn üniversite örencisi olduunu ifade eden Mutlu, terör örgütünün çok baarl bir örenci olan kznn okumasn da engellediini, hayallerini yktn kaydetti.

Mutlu, kzn zor artlarda yetitirdiini, terör örgütünün kzn elinden aldn dile getirerek, tek isteinin kzna kavumak olduunu aktard. HDP ve PKKdan kzm istiyorum. Anne olarak buna hakkm yok mu? 6 yldr neler çektiimi biliyorlar m? 6 yldr sürekli kzm aryorum. Avrupaya da gittim. Kararlym. Davamdan vazgeçmiyorum. diyen Mutlu, öyle konutu:

Gariban bir anneyim, benim çocuum üzerinden kimse siyaset yapmasn. Benim hakkm aramasnlar. Ben Kürtüm. Hakkm aradklarn söylüyorlar ama benim evladm elimden alyorlar. Benim evladm ya ölecek ya da katil olacak. 40 yldr bu böyle. Artk istemiyorum. Sürekli gözüm kapda. Ne haklar var böyle bir ac yaatmaya? Ben sadece evladm istiyorum.

EVLADIMIZ çN ÖLÜYORUZ

Mardinden gelen ehmus Kaya da PKK tarafndan kaçrlan olu Vedat için oturma eylemini sürdürdüünü anlatarak, 4 yldr olunu göremediini, ondan bir haber alamadn belirtti. çok üzgün olduunu, evladna kavumak için eylemi sonuna kadar sürdüreceini aktaran Kaya, çocuunu almadan HDP önünden ayrlmayacan bildirdi.

Olunun kaçrlmasnda HDPnin de etkili olduunu ifade eden Kaya, 108 gündür oturma eylemimiz sürüyor. Kesintisiz oturma eyleminde bulunuyoruz. Olumu istiyorum. Güvenlik güçlerimiz inallah çocuklarmz kurtaracak. Sürekli olum aklmda. Evladmz için her gün ölüyoruz. Bizim cierimizi aldlar. Bir insan cieri olmadan nasl yaayabilir? Allah kimseye göstermesin. diye konutu.

ALMANYADA KAçIRILDI

Olunun 3 yl önce PKK tarafndan Almanyada kandrlarak daa kaçrldn belirten Emine Bilgili, Olum vatanna dön gel. Olum beni bar yank annelerden klma ne olursun. Bütün dierlerine de sesleniyorum dönün gelin annelerin barn yakmayn dedi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylülde balatt oturma eylemi 107nci gününde de devam ederken, evlatlarn terörün pençesinden kurtarmak isteyen aile says 60a yükseldi. Elazdan Diyarbakra gelerek HDP il binas önüne 107 gündür evlat nöbeti tutan ailelere katlan Emine Bilgili, olu smail Kantarcnn (26), 10 yandan beri Almanya Dortmundda öretmen olan eski ei Hüseyin Kantarcnn yannda olduunu ve 2016 ylnda olunun örgüt faaliyetlerine katldna dair bilgi aldn, daha sonra bir daha kendisinden haber alamadn söyledi. Olunun babasnn yannda okul okuduunu ifade eden Kantarc, Ne olduysa okulda oldu. Ben 3 yldr olumdan haber alamyorum. Babasndan aldm bilgiye göre, olum Almanyada kandrlarak PKKnn derneine götürüyorlarm, sonrada daa götürdüklerini duydum diye konutu.

HERKESE SAYGILI BR çOCUKTU

Olunun namaz klan, büyüklerine saygl küçüklerine de sevgisi olan bir kiilie sahip olduunu aktaran acl anne, imdi anlamadm ey Kürtler ve Türkler diyorlar, ama en çok zarar da Kürtlere veriyorlar. smail olum namaznda ve Kuran okuyan bir insand. Eer beni duyuyor ve görüyorsan olum sen Müslümansn kafirlerin arasnda ne iin var, vatanna dön gel. Olum beni bar yank annelerden klma ne olursun. Bütün dierlerine de sesleniyorum dönün gelin annelerin barn yakmayn. Dönün gelin vatannza diye konutu.

Ana Sayfaya Git