Anma etkinliği

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılında Diyarbakır ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Haberler 11.11.2021 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yl dolaysyla Diyarbakrda merkez Yeniehir ilçesi Ant Parkta gerçekletirilen törende, Vali ve Belediye Bakan Vekili Münir Karalolu ve 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Ylmaz Yldrm Atatürk Antna çelenk sundu.

Atatürkün hayata gözlerini yumduu saat 09.05te balayan siren sesi eliindeki iki dakikalk sayg duruunun ardndan stiklal Mar okundu, Atatürk Antnn yannda kurulan meale yakld, bayraklar yarya indirildi.

ANMA ETKNLKLER

Törene, siyasi parti, kamu kurum ve kurulular ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler, örenciler ve vatandalar katld.

Daha sonra Cahit Stk Taranc Kültür Merkezinde devam eden anma programnda, l Milli Eitim Müdürü Yüksel Arslan Atatürk ve 10 Kasm konulu konumasnda Atatürkün hayatndan kesitler aktard.

ATATÜRKÜN HAYATI

Örenciler tarafndan Mustafa Kemali düünüyorum ve Mustafa Kemaller tükenmez adl iirin okunmasnn ardndan öretmenler Atatürkün hayat konulu sunum yapt.

Programda, Atatürkün Asker Kiilii konulu barkovizyon gösterimi yapld, Güzel Sanatlar Lisesi Türk Halk Müzii Korosu konser verdi.

ERGANDE ANMA

Ergani ilçesinde anma töreni yapld.Hükümet Konanda düzenlenen törende, Atatürkün hayata gözlerini yumduu saat 09.05te balayan siren sesi eliindeki iki dakikalk sayg duruunun ardndan stiklal Mar okundu.

Törende, Ergani Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ahmet Karaaslan ve Garnizon Komutan Yüzba Ömer Kaygsz tarafndan Atatürk Antna çelenk sunuldu.

Törene, Ergani Cumhuriyet Basavcs Yasin Alpdündar, lçe Jandarma Komutan Binba Ümit Tahta, lçe Emniyet Müdürü Mustafa lek, lçe Milli Eitim Müdürü Demir Ernez, Gaziler Dernei Bakan Ahmet Sav, Gençlik ve Spor lçe Müdürü Kenan Ta, siyasi parti, kamu kurum ve kurulu temsilcileri katld.

Ana Sayfaya Git