Annelerin çağrısı gelin korkmayın!

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde "evlat nöbeti" başlatan ilk anneler arasında yer alan ve kararlı mücadelesiyle diğer ailelere de örnek olan Ayşegül Biçer, çocukları dağa kaçırılan annelere, "Gelin korkmayın" diyerek oturma eylemine katılmaları çağrısında bulundu.

Haberler 03.12.2020 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan HDP araclyla daa kaçrldn iddia ettii olu Mehmet Akar geri almak için 22 Austos 2019da partinin il bakanl binas önünde balatt eylem sonucunda yavrusuna kavuan anne Hacire Akarn mücadelesi, benzer durumdaki annelere de örnek oldu.

Hacire Akarn mücadelesini örnek alan Fevziye çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayegül Biçerin 3 Eylül 2019da balattklar oturma eylemi, her geçen gün yurdun dört bir yanndan katlmla sürüyor.

Eyleme katlan ailelerden 20sinin evladn terörün pençesinden kurtarmas, evlat nöbetindeki dier aileleri de umutlandryor.

Evlat nöbeti tutan anneler arasnda yer alan Ayegül Biçer, 2018de PKK yandalarnca kandrlarak 17 yanda daa götürülen olu Mustafay terörün pençesinden kurtarmak için mücadele ediyor.

Hastalna ramen oturma eylemini sürdüren Biçer, olunu hatrlatt için yaad evden baka bir eve tanmak zorunda kald. 15 aydr süren oturma eylemine kararllkla devam eden Biçer, günlük yapmalar gereken ileri oturma eylemine göre düzenliyor. Biçer, HDP l binas önünü bo brakmamak için ei Rauf Biçer ile nöbetlee eyleme devam ediyor. Anne Biçer, nöbetteyken baba da evde çocuklarna hem babalk hem annelik yapyor.

- Evlatlarmz kaybettiimiz yerde aryoruz

Biçer, AA muhabirine, 3 Eylül 2019dan beri evlatlarna kavumak için hakl ve kararl bir mücadele verdiklerini söyledi.

Evlatlarmz kaybettiimiz yerde aryoruz diyen Biçer, çocuunu aramaktan hiçbir zaman vazgeçmediini ve ona kavuuncaya kadar bu mücadelelerinin bitmeyeceini belirtti.

Biçer, Bizim hayatmz kabusa çevirdiler. Evlatlarmz yüreimizden kopararak bizi yaraladlar. Her gün can çekiiyoruz ve her gün sabah bir umutla Diyarbakr HDP il binas önüne gidiyoruz. Hakkmz olan evlatlar onlardan istemek hakkmz. Hakkmz da söke söke onlardan alacaz. Umutlarmz bitirenlerin umutlarn bitirmek, bu vatana, bayraa zarar gelmesin diye buradayz. Bu mücadele ölümüne devam edecek.

ki çocuunun olduunu ve her gün onlar evde brakarak eyleme gittiini kaydeden Biçer, normal hayatlarnn nasl olduunu unuttuunu, çocuklaryla ilgilenemediini dile getirdi.

Eylem çadrndaki dier annelerle birbirlerini teselli ettiklerini ve bu mücadelenin günden güne büyüdüünü belirten Biçer, çocuklarn terörün pençesine kaptran anneler, gelin korkmayn. Biz evlatlarmz PKK terör örgütüne kaptrdmz gün ölmütük. Daha ne kadar ölebiliriz ki? diye konutu.

- çocuklarmn hakkn PKKdan almak boynumun borcu olsun

Yaz, k, pandemi demeden kararl bir ekilde eylemlerini sürdürdüklerini dile getiren Biçer, sabah gözlerini eylem çadrnn önünde açtklarn, akam ise evde yemei zar zor yetitirebildiini anlatt.

Biçer. çok iyi biliyorum ki iki çocuumu da ihmal ediyorum. Olumun ve dier iki çocuumun hakkn PKKdan almak boynumun borcu olsun. Ben oturduum gün demitim, intikamm sizden alacam, bu evlad sa veya ölü sizden koparp alacam. Ben sizden korkmuyorum. Ben bir kadnm. Kapnzda oturuyorum. Bir gün çkp bir açklama yapmadnz çünkü suçlu olduklarn biliyorlar. dedi.

- Dön gel annenin kucana ne olursun

Olu Mustafaya dönmesi çarsnda bulunan Biçer, Mustafa, kuzum, kurban olaym olum. Dön gel artk yeter bu hasretlik bitsin. Olum kime kar mücadele ediyorsun. Gerçekten yüreim kaldrmyor. laca baml bir insan haline geldim. Benim hastalm biliyorsun, tedavim devam ediyor. Allah rzas için dön gel, annenin kucana ne olursun. Hasretle özlemle seni bekliyorum. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git