Annelerin kararlığı çözüyor

Yurt içi ve dışında 36 yıldır hedef gözetmeksizin kan döken, elaman temin etmek için çocuk kaçıran PKK, annelerin kararlılığıyla çözülüyor.

Haberler 08.08.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yurt içinde ve dnda düzenlenen baarl operasyonlar sonucu bitme noktasna gelen ve örgüte katlm salayamayan PKK, eleman temin etmek için küçük yataki çocuklar hedef seçiyor.

Kurulu yllarnda elemanlarnn büyük bölümünü lise çandaki erkek ve kz çocuklardan deviren terör örgütü PKK, silahl faaliyetlerini trmandrmaya balad 1980li yllarda da bu anlay çerçevesinde yaylalar basarak çounluu 15 ve 16 yalarnda olan çocuklar kaçrp, saflarna katt.

ALELERN EN AZ BR çOCUUNU ZORLA DAA KAçIRDILAR

Süreç boyunca kendine sözde vergi ödemeyen/ödeyemeyen aileleri, en az bir çocuklarn örgütün krsal kadrosuna göndermek zorunda brakan PKK, eleman ihtiyacn karlamak için köyleri ve evleri basarak 15-20 ya grubu gençleri bask ve tehditle kaçrmay sürdürdü.

Terör örgütü eleman temini konusunda müzahir yaplanmalarn yan sra legal/illegal gençlik yaplanmalar vastasyla bata üniversite gençliine yönelik propaganda faaliyetlerine de yöneldi.

Yakalanan veya teslim olan örgüt mensuplarnn verdii ifadeler ve mevcut istihbari bilgiler de PKKnn günümüzde de ayn yaklam sürdürdüünü gösteriyor.

Varln devam ettirebilmek için kadn ve gençlerin desteine büyük önem veren terör örgütünün gençlik tanmnda herhangi bir ya snrlamas bulunmuyor. Ebeveynlerinden bamsz sokaa çkabilen, eylem ve etkinliklere katlabilen her birey genç olarak nitelendiriliyor.

Terör örgütü PKK, örgütlenme çalmalarnda henüz ergenlik çana girmi ve kiilik araynda olan birçok çocuu ana düürmekten çekinmiyor. Gençleri saflarna kazandrmak için yiitlik, mertlik, fedakarlk gibi temalara vurgu yaparak psikolojik etkileme yöntemlerine bavuruyor.

SON YILLARDA ELEMAN TEMN EDEMEYEN PKK çOCUKLARI KAçIRIYOR

Son yllarda ehir merkezleri ve krsal alanda faaliyet gösterecek örgüt mensubu bulmada zorluklar yaayan PKK, istismara açk olan küçük yataki çocuklar kaçrma ve kandrma suretiyle eleman temini yoluna gidiyor.

Türkiyede PKK, Suriyede terör örgütü DEA ile mücadele kisvesi altna gizlenen PYD/PKK, çocuklar terör örgütü saflarna katarak silahl ve bombal saldrlarda kullanyor.

PKK KENDLERN DESTEKLEMEYEN ALELERN çOCUKLARINI DA HEDEF SEçT

Terör örgütü PKK bölgede örgüt aleyhine faaliyet gösteren ve söylemlerde bulunan ailelerin çocuklarn kaçrarak bölge insann yldrmaya, sindirmeye çalyor.

Eitimlerine devam eden çocuk ve gençler ise terör örgütünün legal ve illegal yaplanmalar araclyla, dil kurslar, eitim ve destek evleri, dernekler ile özellikle bahar ve yaz aylarnda gerçekletirilen piknik, ölen, enlik ad altndaki örgütsel organizasyonlarda kandrlarak ve kaçrlarak daa götürülüyor.

PKKNIN KRL YÜZÜ VE BRLKçLER TERÖRST FADELERNDE

Uluslararas toplumun tüm çarlarna ramen çocuklar kullanarak sava suçu ileyen, insan haklarn ihlali sürdüren PKKnn kirli yüzü ve i birlikçileri, teslim olan teröristlerin ifadelerine yansyor.

Diyarbakr annelerinin terörün pençesine düen evlatlarn kurtarmak için verdii mücadelenin de etkisiyle teker teker teslim olan teröristler devletin efkatli kollarna snarak, aileleriyle huzurlu bir yaama balyor.

KHK LE KAPATILAN DERNEK ARACILIIYLA DAA GÖTÜRÜLMÜ

Bu yl içinde güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerden H.K, ifadesinde, 5 yl önce merkez Sur ilçesinden 17 yanda kandrlarak PKKya katldn belirtti.

Mart 2015te Surda 5 arkadayla görütüünü, arkadalarnn kendi aralarnda terör örgütüne katlmay konutuunu vurgulayan H.K, o güne kadar terör örgütüne katlma konusunda bir fikrinin olmadn iddia etti.

O günü aldm uyuturucunun etkisiyle arkadalarmn fikirleri bende baskn oldu. Hep beraber terör örgütü PKKya katlmaya karar verdik. O gece Hasrl Eit Özgür Yurtta Derneine giderek örgüte katlmak istediimizi söyledik. Burada bize 2 araç, 1 oför verdiler ve Lice ilçesi krsalndaki Sise bölgesine gittik. diyen H.K, ifadesinde unlar kaydetti:

Burada bizi örgüt üyeleri karlad. Onlarn yönlendirmesiyle bir evin alt katnda konakladk. Ertesi gün uyuturucunun etkisi geçince kendime geldim. Bu evde sicil bilgilerimizi alarak bize kod isim verildi. Yanmda bulunan örgüt üyelerine katlmak istemediimi söyledim. Onlar üzerime bask kurarak kalmam, eer alamazsam beni geri göndereceklerini söylediler. Kabul ettikten sonra o gece bizi rnaka gönderdiler. Cudi Danda kime ait olduunu bilmediim bir evde konakladk. Akam saatlerinde snra doru gittik. Cudi Da krsalnda dier katlm yapmak isteyen örgüt üyeleriyle bulutuk. Toplam 13 kiiydik. lk olarak örgüte ait karargaha götürdüler. Burada yaklak 40 örgüt üyesi bulunuyordu. Yeni katlm yapan 13 kii olarak bir gece burada kaldktan sonra kampa gönderdiler.

ALESN ÖLDÜRMEKLE TEHDT ETMLER

Güvenlik güçlerince yakalanan bir erkek çocuk ifadesinde, Doubayazta bal köyündeki evinden terör örgütü mensubu silahl 2 kii tarafndan kaçrldn, PKKya rzas olmadan katldn ve zorla götürüldüünü savundu.

Teslim olan baka bir erkek çocuk da düzenlenen bir festivale gittiini, arkadayla çadrdayken ellerinde uzun namlulu silah bulunan yüzleri kapal 2 kii ile rnakta daha önce kendisini döven YDG-H yaplanmasndan 2 kiinin geldiini, kendisini zorla çadrdan çkararak, 4 örgüt mensubunun bulunduu araca bindirdiklerini, araçta yalar 12 ile 20 arasnda 15 kiinin daha bulunduunu, Iraktaki kampa götürüldüklerini ve 3 gün sonra PKKdan kaçtn anlatt.

Teslim olan bir dier çocuk ise ifadesinde, bir kadn tarafndan kendisine terör örgütü propagandas yapldn, eylemlere sokulmak istendiini söyledi.

Bir gün bu kiinin Yanna 4 kii alarak düzenlenecek enliklere gel. dediini, kendisini örgüte göndereceini, gelmemesi durumunda ailesini tek tek öldürmekle tehdit ettiini vurgulayan çocuk, çok korktuunu, polisi aradn buluma yerine gelen polisler tarafndan kendisine örgüt propagandas yapan kadnn yakalandn aktard.

ÖRGÜTE KATILIRSAN ZENGN OLURSUN VAADYLE KANDIRDILAR

Güvenlik güçlerine teslim olan bir erkek çocuk ifadesinde, okulu brakp ie baladktan sonra ara sra HDP binasna gittiini, burada tant kiinin eer örgüte katlrsa zengin olacan ve rahat yaayacan söyleyerek kendisini kandrdn, Van üzerinden Hakkaride bir köye gittiklerini, köye gelen 2 teröristin kendisini alarak götürmesiyle PKKya katldn anlatt.

Teslim olan bir baka erkek çocuk da ayn mahalleden bir arkadayla dönemin Bar ve Demokrasi Partisi (BDP) il binasna gittiklerini, burada daha önce örgüte katlan arkadann kendisiyle daa gideceklerini söylediini, gitmek istemediini belirtmesine ramen bu arkadann kendisini brakmadn ve partide bir odaya kapattn iddia ederek, ertesi gün araçla enliklerin yapld yaylaya götürüldüünü buradan 2 terörist tarafndan kaçrlarak örgüte katldn kaydetti.

DYARBAKIR ANNELERNN KARARLI MÜCADELES PKKDA çÖZÜLMEY HIZLANDIRDI

Son yllarda gerçekletirilen baarl operasyonlarla bitme noktasna gelen PKKnn vatanda üzerinde basksnn da azalmasyla aileler terör örgütüne kar sesini yükseltmeye balad.

Anne Hacire Akar 22 Austos 2019da olu Mehmetin HDPliler araclyla daa kaçrldn iddia ederek, HDP l binas önünde oturma eylemi balatt.

Anne Akarn eyleminin sonucunda evladna kavumas, çocuklar daa kaçrlan dier annelere de umut oldu.

Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da HDP il binas önünde balatt oturma eylemine katlm günden güne artt.

Yurdun dört bir yanndan terör örgütünün kendilerinden kopard çocuklarnn acsyla Diyarbakra gelerek HDP önünde oturma eylemi yapan aileler çocuklarn terörün pençesinden kurtarmak için 11 aydr evlat nöbetine devam ediyor.

15 ailenin evladna kavumasn salayan oturma eylemini kararllkla sürdüren aileler, yaz, k, yamur, çamur demeden çocuklarndan gelecek müjdeli haberi almak için bekleyiini sürdürüyor.

BU YIL KNA YOLUYLA TESLM OLAN TERÖRST SAYISI 125E ULATI

Güvenlik güçleri, yurt içi ve dnda düzenledikleri baarl operasyonlarla ar darbe vurduu terör örgütünü bitme noktasna getirirken, bir yandan da kaçrlan ya da kandrlarak daa götürülen çocuk ve gençleri kurtarmak için ikna çalmas yürütüyor.

Ailelerle el birlii halinde bu çalmay yürüten güvenlik güçleri, son 4 ylda 698 kiinin terör örgütünden kaçarak teslim olmasn salad.

Sadece bu yl 1 Ocaktan bu yana terör örgütünden ikna yoluyla teslim olan terörist says 125e yükseldi. Toplam teslim olan örgüt mensubu says ise 137ye ulat.

Ana Sayfaya Git