Araç sahiplerine sıkı denetim!

Trafik kazalarını önlemek amacıyla “Yol Güvenliği Eylem Planı” oluşturulacak.‘Yol Güvenliği Kurumu’ eğitim, denetim, acil yardım alanlarında çalışmalar yapacak. Araçlarda cep telefonu kullanımına alkol gibi sıkı denetim ve cezalar getirilecek, kamuoyu bu konuda bilgilendirilecek

Haberler 12.07.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede, en çok can kaybna neden olan trafik kazalarn önlemek amacyla Yol Güvenlii Kurumu oluturulacak. Resmi rakamlara göre Türkiyede sadece geçen yl bir milyonun üzerinde trafik kazas yaand. Kazalarda, 7 bin 300ün üzerinde kii yaamn yitirdi. Yaklak 40 milyon TLlik maddi kayp yaand. Hükümet, bu kayplarn önüne geçmek amacyla yeni yaplanmaya gitme karar ald.

Buna göre, yeni bir yol güvenlii stratejisi oluturulacak. 2021-2030 Yol Güvenlii Eylem Plan hazrlanacak. Yol güvenliine yönelik yeni bir kurum kurulacak ve kurum mevzuat reformlarla desteklenecek. Yol Güvenlii Kurumu, yol güvenliinin dört sac aya olarak kabul edilen eitim, denetim, acil yardm ve mühendislik alanlarnda bütüncül politikalar oluturacak.

Trafikte can kaybna neden olan nedenler anket çalmalar ile aratrlacak ve ulalan bilgiler dorultusunda çözüm önerileri getirilecek. Toplumu bilinçlendirmek için youn bir iletiim kampanyas yaplacak. Strateji ve eylem plannn uygulanmasna yönelik Avrupa Birlii (AB) hibe finansmanna yönelik yeni bir proje havuzu oluturulacak.

Okulda, iyerlerinde ve trafikte oluturulacak ekiplerle youn bir bilinçlendirme kampanyas balatlacak. Okullardaki trafik dersinin içerii zenginletirilecek. Emniyet Genel Müdürlüü ile okullarda seminer programlar düzenlenecek. Okullardaki eitimin yan sra iyerlerinde de emniyet tarafndan eitim verilecek.

Denetim konusunda yeni çalmalar yaplacak. Belli aralklarla rutin denetimlerin yan sra, yollarda sk sk radar kontrolleri yaplacak. Hz uyarlar sklatrlacak. Yollardaki kameral denetim sistemleri de yaygnlatrlacak.

Vatandalar bilinçlendirmek için youn bir iletiim kampanyas hayata geçirilecek. AVMler gibi insan younluunun bulunduu noktalarda yol güvenlii konusunda bilinçlendirmeye yönelik tantmlar yaplacak. Alkollü araç kullanmyla mücadele devam edecek.

Son dönemde art kaydeden sürücülerin cep telefonu kullanmnn yaratt riskler kamuoyuna anlatlacak. Araçta cep telefonu kullanmna, alkollü kullanma edeer cezalar uygulanacak.

KAZA RSKN 4 KAT ARTIRIYOR

Cep telefonlarnn trafikte yaratt tehlike 25 Haziranda Zombi oförler balyla haber olmutu. Haberde yer verilen Dünya salk Örgütü raporuna göre 5 sürücüden birinin gözleri direksiyondayken cep telefonunda. Akll telefonuna bakarak araç kullanan bu sürücüler kaza riskini 4 kat artryor. hacettepe Üniversitesi Trafik ve Yol Güvenlii Eitim, Aratrma ve Uygulama Merkezinin Trafikte Cep Telefonu Kullanm raporuna göre telefon beklerken veya görüme bittikten sonra da kaza riski artyor.

Ana Sayfaya Git