Asker ailelerinin parası verilmemiş

Diyarbakır'ın Sur, Batman ve Siirt DBP'li belediyelerin ilgili kanuna rağmen Mehmetçiklerin ihtiyaç sahibi ailelerine yapmadığı yardım, İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen belediye başkanlarınca sağlanacak.

Haberler 24.12.2016 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman, Siirt ve Diyarbakrn Sur ilçesinde askerlerin ihtiyaç sahibi ailelerine DBPli belediyelerin yapmad yardm, çileri Bakanlnca görevlendirilen belediye bakanlar salayacak.

4109 sayl Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Yardm Hakknda Kanuna göre, bar ve seferde 45 günden fazla askerlik hizmetinde bulunan Mehmetçiklerin ihtiyaç sahibi ailelerine belediyeler tarafndan yardm yaplyor.

Kanun uyarnca belediyelerce asker ailelerine destek için bütçeden pay ayrlyor.

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gerei belediyelere yaplan görevlendirmenin ardndan DBPli belediyelerin görev yapt dönemde Batmanda asker ailelerine 10, Siirtte 3, Surda da 2 yldr yardmda bulunulmad, bütçede bu dorultuda ayrlan payn da asker aileleri için kullanlmad tespit edildi.

Görevlendirme yaplan söz konusu 3 belediyede asker ailelerine 2017 yl bütçesinden pay ayrlmas için çalma balatld.

- Asker ailelerine hiç yardm yaplmadn gördük

çileri Bakanlnca KHK gerei Batman Belediye Bakan Vekilli olarak görevlendirilen Vali Yardmcs Ertu evket Aksoy tarafndan vatandalarn hak ettii hizmetlere kavumas için balatlan çalmalar sürüyor.

Aksoy, yürüttükleri çalmalarda 4109 sayl Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Yardm Hakknda Kanununa göre çocuu askerde bulunan asker ailelerinden muhtaç olanlara mahalli idarelerce, belediyelerce yardm yaplmasnn öngörüldüünü söyledi.

Bu seneki bütçe çalmalarmzda, geçen 10 yl içerisinde bütçeye ödenek konmakla beraber, asker ailelerine hiç yardm yaplmadn gördük. diyen Aksoy, öyle konutu:

Belli bir ödenek ayrlyor ve baka fasllara aktarlyordu. Sonuç olarak son 10 yl içerisinde Batmanda asker ailelerinden muhtaç olanlara yaplan bir lira yardm yoktur. Geçen yl da bütçeye konulan ödenek 36 bin lira ancak yine bu ödenek kullanlmam, baka kalemlere aktarlm.

- Cann feda eden askerlerin aileleri için ödenek ayrdk

Askerlerin bu vatan için görev yaptn vurgulayan Aksoy, fedakar askerlerin ailelerine yardm yapmann yerel yönetimlerin bir görevi olduunu aktard.

Aksoy, Vatan için canlarn feda eden askerlerin ihtiyaç sahibi aileleri için 2017 bütçesine 420 bin lira ödenek ayrdk. dedi.

- Askerlere yol yardm da yaplacak

çileri Bakanlnca Siirt Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardmcs Ceyhun Dilad Taknn balatt çalma kapsamnda Siirt Belediyesinde son 3 yldr askerlerin ihtiyaç sahibi ailelerine yardm yaplmad belirlendi.

Bunun üzerine Taknn talimatyla, bugüne kadar verilmeyen yardmlarn yaplmas, belediye bünyesinde yaplan dier yardmlara da yeni bir düzenleme getirilmesi karar alnd.

Bu dorultuda artk Siirtten vatani görevini yapmak üzere birliklerine gidecek gençlere mesafeye göre 200 ile 300 lira arasnda yol yardm ve ihtiyac olan ailelerine de çeitli destekler sunulacak.

- ehit aileleri ve gazilere öncelik verilecek

Takn tarafndan belediye hizmetlerinde ehit ailelerine ve gazilere öncelik verilmesi ve gereken yardmn yaplmas için çalma balatld.

Belediyede ayrca terör örgütü PKKnn saldrlar sonucu rnaktaki evlerini terk etmek zorunda kalarak Siirte yerleen terör maduru ailelere daha önce belediye binasnda teslim edilen yardmlarn da personel tarafndan adreslerine teslim edilmesi yönünde karar alnd.

- 2017 yl bütçesinden asker ailelerine pay ayrld

çileri Bakanlnca Diyarbakrn Sur Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardmcs Bilal Özkan tarafndan balatlan çalma kapsamnda belediye bütçesinden 2 yldr asker ailelerine hiç yardmda bulunulmad belirlendi.

Sur Belediyesince 2017 yl bütçesinde asker aileleri için 73 bin 250 lira ödenek ayrld.

Ana Sayfaya Git