'Baba' (Godfather) filmi yıldızı John Aprea hayatını kaybetti

'Baba' filminde Michael Corleone rolünü Al Pacino'ya kaptırsa da devam filminde canlandırdığı Salvatore Tessio rolüyle hafızalara kazınan John Aprea, 83 yaşında hayata veda etti

Haberler 19.08.2024 - 15:31 Son Güncelleme : 19.08.2024 - 15:31

Baba (Godfather) filmi ve Full House dizisi yıldızı John Aprea, 83 yaşında hayatını kaybetti. Menajeri Will Levine, oyuncunun 5 Ağustosta Los Angelestaki evinde doğal sebeplerden öldüğünü açıkladı.

Aprea, Baba filmi serisinde canlandırdığı genç Salvatore Tessio karakteriyle hatırlanıyordu.

New Jersey doğumlu oyuncu, okulda futbol oynadıktan ve ailesiyle birlikte birkaç yıl İtalyada yaşadıktan sonra hayallerinin peşinden gitmek için 1960lı yıllarda New Yorka taşındı.

Steve McQueenin Bullitt filminde tetikçiyi canlandıran Aprea, 1981de NBC mini dizisi The Gangster Chroniclesda mafya babası olarak rol aldı.

1970lerde The Montefuscos dizisinde, 1988de Knots Landing adlı TV programında oynadı.

Aprea, Los Angelesta barmenlik yaparken yönetmen Francis Ford Coppola ile tanıştıktan sonra Baba filmindeki Michael Corleone rolü için ilk kez seçmelere katıldı. Ama rol sonunda Al Pacinoya gitti. Aprea, filmin devamı için seçildi. Filmde Apreanın genç Tessio rolünü canlandırırken tüm replikleri İtalyanca konuştu.

1988de sevilen Amerikan sitcomu Full Houseda John Stamosun babası Nick Katsopolis rolünü üstlendi. 2017de Fuller House için kadroya yeniden katıldı.

Aprea, ilk eşi, oyuncu Cherie Latimer ile 11 yıl evli kaldı. Daha sonra 1987de Ninon Zenovich ile evlendi ve 1989da bir kızları oldu.

Aprea geçen yıla kadar hl çalışıyordu ve polisiye-drama dizisi The Bayde Jack Madison rolünü canlandırıyordu.

Ana Sayfaya Git