Bağış: 'Atam izindeyiz' deyip izne çıkmadık

Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, “Atatürk’ün bize emanet ettiği bu ülkeyi ‘Atam İzindeyiz’ deyip, izne çıkan o ana muhalefet zihniyetiyle hiçbir yere gidilemeyeceğini gördük.” dedi.

Haberler 21.05.2012 - 00:03 Son Güncelleme : 21.05.2012 - 00:03

Giresunlular Federasyonu tarafından Eyüp Feshane’de düzenlenen 6. Giresun Günleri Festivali’ne katılan Bakan Bağış, ABD’de Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu başkanlığı yaptığı dönemde Giresun’un Yağlıdere ilçesinden birçok arkadaşıyla Türkiye aleyhtarı lobilere karşı mücadele verdiğini ifade etti.

Türkiyede kardeşlik dokusunu zenginleştirmek için elimizden geldiği kadar Başbakanımızın önderliğinde çalışıyoruz. diyen Bağış, Bu ülkede farklı etnisitelerle, farklı inanç gruplarıyla, farklı siyasi görüşlerle kucaklaşalım, bayramlaşalım. Tüm Türkiyeyi kalkındırmak ve zenginleştirmek istiyoruz. Atatürkün bize emanet ettiği, bu ülkeyi Atam İzindeyiz. deyip, izne çıkan o ana muhalefet zihniyetiyle hiçbir yere gidilemeyeceğini gördük. diye konuştu.

İNGİLİZ PRENSE BİR KOLİ FINDIK

Türkiyenin tanıtımı için 10 binlerce fındık paketi yaptırdıklarını vurgulayan ve üzerine de Türkçe ve İngilizce Avrupaya fındık, Türkiyeye üyelik yazdırdıklarını aktaran Bağış, Bu fındıkları Avrupanın her yerinde dağıtmaya başladık. Geçenlerde İngilterenin Avrupa işlerinden sorumlu bakanı Türkiyeye geldi. Kendisiyle sohbet ederken, bir koli fındık verdim. Sayın bakan sizin prenslerden biri yakın zamanda evlenmiş. Bu fındığı ona götürün. dedim. şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından kendisine Serenti isimli evin maketi hediye edilen Bağış, temsili köy evinde odun kırdı, Giresun’un yerel lezzetlerini tattı.

CİHAN

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır