Bahçeli'den erken seçim çağrısı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminin 26 Ağustos'ta yapılmasını önerdi.

Haberler 17.04.2018 - 14:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantsnda, Cumhurbakanl Hükümet Sistemine herhangi bir tavsama, gecikme olmakszn geçilmesinin milli beka ve tarihi emanetler açsndan acil hal aldn belirtti.

Seçimler için teklif

Devlet Bahçeli, 31 Mart 2019da Mahalli dareler Seçimi yaplacan anmsatarak, bu seçime 11 ay 14 gün kaldna dikkati çekti.

Bahçeli, önlerinde iki seçenein bulunduunu ifade ederek, öyle devam etti:

Ya Cumhurbakan ve milletvekili seçiminin normal tarihi olan 3 Kasm 2019 beklenecek; ya da milli mecburiyet ve ortaya çkan meru gerekçelerden dolay seçimler erkene çekilecektir. Cumhurbakan ve milletvekili genel seçiminin zamannda yaplmasyla ilgili talepler doal bir haktr. Partimizin bugüne kadar kanaati hep bu yönde olmutur. Sayn Cumhurbakannn düünce, ifade ve temennisi de farkl deildir. Ancak önümüzde ülkemiz ve milletimiz aleyhine olabilecek bir siyasi gündem ve seçim süreçleri vardr. Bunu telafi etmek, lazm gelen önlemleri sorumluluk ve uurla almak siyaset kurumunun ana görevi olmaldr.

Bilinmelidir ki gerekli uyum yasalarnn süratle çkarlmasnn akabinde, Milliyetçi Hareket Partisi takdir ve tercih hakkn seçimlerin erkene alnmasndan yana kullanacaktr. Bu ii daha fazla uzatmaya gerek yoktur. Kaosa oynayanlarn oyunlarn bozmak arttr. Seçim var m yok mu, erken mi olacak, zamannda m yaplacak anlamazlk ve çekimelerine son verilmesinin vakti gelmitir.

26 Austos önerisi

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, siyasi muhataplarna ve aziz millete samimi ve tartlmasn ümit ettii bir teklifte bulunmak istediini belirterek, unlar kaydetti:

26 Austos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzun yl dönümlerinde, Türk milletinin yeni bir zafer ruhuyla sanda gidip hem Cumhurbakan hem de milletvekili genel seçiminde Türk ve Türkiye dümanlarna hak ettikleri dersi vermesi en makul, en mantkl, en aklc, en demokratik yoldur. rade milletindir, istikbal milletindir, istiklal milletindir, ihanet ise millet karsnda asla tutunamayacaktr. ç ve d tehditlerin arlat zaman diliminde, Türkiye yeni hükümet sistemine çok seri ekilde geçmeli, talar yerine oturmal, s tartmalar bçak gibi kesilmelidir. Bize göre baka çare kalmamtr.

Seçim güvenlii bahanesine snp siyasi kundakçlktan medet uman, lekeli ortaklaryla Türkiyenin belini bükmeye çalan CHPye ve dier yanclarna hodri meydan diyoruz. Seçimse istediiniz buyrun, gereini yapalm. Brakalm hükmü Türk milleti versin. Demokrasi sandktr, sandk ise er meydandr, mertliin kaynadr. Biz bu meydandan kaçmadk, bu kaynaa riayet ve hürmetten kaçnmadk. Türkiyenin bana çorap örmek için pusuya yatanlar, pusularnda boalm. Milletin iradesine a ve souk bakanlar sandn aleviyle yakalm. Söz milletindir, karar milletindir, gelecek milletindir, tercih büyük Türk milletine aittir.

CHPnin oturma eylemleri

CHPnin oturma eylemini deerlendiren Bahçeli, öyle konutu:

CHPnin OHAL bahanesiyle balatt oturma eylemi fikren sakat, ahlaken sakncal, ruhen hastalkldr. Yürüdüler olmad, imdi de oturmaya baladlar. Bunlar oturduklar zaman kalkmay bilmezler, kalktklar zaman yürümeyi bilmezler.

Ana Sayfaya Git