Başıboş köpek saldırılarına soruşturma

Bakan Tunç, başıboş köpek saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Tunç, "Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde belediyeler ve il özel idareleri, sahipsiz hayvanların kontrol altına alınması ve barınakların etkin işletilmesi konusunda sorumludur. Yaşanan olaylarla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmış olup, görevini ihmal edenler hakkında gerekli hukuki ve cezai işlemler uygulanacaktır" ifadelerini kullandı.

Haberler 11.03.2025 - 15:04 Son Güncelleme : 11.03.2025 - 15:04

Hakkari Yükseovada ve son olarak Konya Karatayda iki çocuk başıboş köpek saldırısında hayatını kaybetmişti. Öte yandan Erzurum Narmanda da bir çocuğun yaralanması soruna yeniden gözleri çevirdi.

Bakan Yılmaz Tunç konuyla ilgili belediyelere sert uyarıda bulunup şunları söyledi:

Hakkri Yüksekova ve Konya Karatayda iki evladımızın hayatını kaybetmesi, Erzurum Narmanda bir evladımızın yaralanması, sahipsiz hayvan sorununun ertelenemez bir mesele olduğunu bir kez daha göstermiştir.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Başta çocuklarımız olmak üzere, vatandaşlarımızın can güvenliği her şeyden önce gelmektedir. Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde belediyeler ve il özel idareleri, sahipsiz hayvanların kontrol altına alınması ve barınakların etkin işletilmesi konusunda sorumludur. Yetkililerin görevlerini eksiksiz yerine getirmesi büyük önem arz etmektedir.

Yaşanan olaylarla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmış olup, görevini ihmal edenler hakkında gerekli hukuki ve cezai işlemler uygulanacaktır. Sokaklarımızı güvenli hale getirmek ve vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak konusundaki kararlılığımız tamdır. Kamu düzenini ve vatandaşlarımızın güvenliğini tehdit eden ihmallere asla göz yumulmayacaktır

KAYNAK: Türkiye Gazetesi

Ana Sayfaya Git