Başıboş sokak köpekleri düzenlemesi Meclis'te

TBMM Genel Kurulu, yeni haftada başıboş sokak köpekleri sorununun çözümüne ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifini ele alacak. Düzenleme ile yetki belediyelere verilecek.

Haberler 28.07.2024 - 13:23 Son Güncelleme : 28.07.2024 - 13:23

Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündem bu hafta da yoğun. Genel Kurul gündeminde daha önce Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edilen başıboş sokak köpeklerine ilişkin düzenleme olacak.

AK Partinin hazırladığı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik öngören 17 maddelik teklife göre; başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili yetki,, belediyelerde olacak. Uygulamayı gerçekleştirmeyen yetkililere 2 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Ağır para cezaları verilecek
Teklifle evcil hayvanlarını terk edenlere ve sahipsiz hayvan popülasyonunu artıranlara da ceza kesilecek. Sahiplendiği köpeği sokağa bırakanlar, hayvan başına 60 bin lira, köpekleri şehir dışındaki boş arazilere bırakan belediye ya da derneklere de hayvan başına 50 bin lira ceza uygulanacak. Düzenlemeye göre; başıboş sokak köpekleri kısırlaştırılacak, aşıları yapılacak, sahiplendirilinceye kadar bakımları barınaklarda sağlanacak.

Öte yandan tüketicinin korunmasını destekleyen 14 maddelik kanun teklifi, 9uncu Yargı Paketini ve Öğretmenlik Meslek Kanununda değişiklik öngören kanun teklifinin ekim ayında yeni yasama döneminde ele alınması bekleniyor.

Ana Sayfaya Git