Bazı Arap ülkelerinde Gazze Şeridi'ne destek gösterileri

İsrail ordusunun ağır bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'yle dayanışma için bazı Arap ülkelerinde destek gösterileri yapıldı.

Haberler 03.11.2023 - 23:50 Son Güncelleme : 04.11.2023 - 00:28

Katar medyasındaki haberlere göre, başkent Dohada bulunan Muhammed bin Abdulvehhab Camisinde cuma namazından sonra Gazzeye destek için eylem düzenlendi.

Ummanın Nizva vilayetinde de onlarca kişi İsrail ordusunun ağır bombardımanı altındaki Gazze halkına destek olmak amacıyla bir araya geldi.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, Ummanlı göstericilerin, Filistin bayrakları taşıyarak, Gazze Şeridindeki Filistinlilere destek sloganları attıkları görüldü.

Mısırdaki camilerde ise cuma namazının ardından İsrailin yaklaşık bir aydan bu yana devam eden saldırılarına maruz kalan Gazze halkı için dualar edildi.

Ürdünde ülke genelindeki camilerde, İsrail ordusunun Gazze Şeridine yönelik saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazları kılındı.

Başkent Ammandaki İsrail Büyükelçiliği yakınında toplanan binlerce Ürdünlü Gazzeye desteklerini ifade etmek için canımızla kanımızla sana feda oluruz ey Filistin sloganları attı.

Fasta ise ülkenin birçok kentinde düzenlenen gösterilere katılan binlerce kişi, İsrailin Gazzeye 28 gündür sürdürdüğü saldırılara tepki gösterdi.

Tunusta başkentteki camilerde kılınan cuma namazından sonra yüzlerce kişi, İsrailin yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridine destek için bir araya geldi.

Göstericilerden Muhammed Ali el-Mindasi, açıklamada, işgal altındaki Gazze Şeridindeki sivillere yönelik savaşa tepkilerini ifade etmek amacıyla toplandıklarını söyledi.

Tunuslu bir diğer gösterici Muhammed en-Nebli de Tunus halkı olarak Filistin davasının her zaman destekçisi olduklarını dile getirdi.

Yemenin 10 vilayetinde de İsrail ordusunun yaklaşık bir aydır bombaladığı Gazze Şeridine destek gösterileri düzenlendi.

Afrika ülkesi Moritanyada da cuma namazından sonra toplanan vatandaşlar, İsrail ordusunun Gazze Şeridine yönelik saldırılarını protesto etti.

İSRAİLİN GAZZEYE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrailin Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridine yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazzeden düzenlenen saldırılarda 315i asker 1400den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsraile göre 31 Ekimden bu yana Gazze Şeridindeki çatışmalarda ölen asker sayısı 24e yükselirken, Kassam Tugaylarının elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeriada da bir İsrail askeri öldü.

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrailin saldırılarda 3 bin 826sı çocuk, 2 bin 405i kadın olmak üzere 9 bin 227 Filistinli öldürüldü, en az 23 bin kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüste İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 144 Filistinliyi öldürdü.

Gazzede binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini de hedef gösteren İsrail ordusu, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini vurdu, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini bombaladı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekimden bu yana yaşanan çatışmalarda 56 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Ana Sayfaya Git