BDDK'dan 5 kişi hakkında suç duyurusu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Heçer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberler 28.12.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bankaclk Denetleme ve Düzenleme Kurumundan yeni ekonomi modeli hakknda çeitli yorumlarda bulunan Durmu Ylmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin çapa ve Selçuk Geçerle ilgili adm geldi. Kurum, bir bankann itibarn krabilecek veya öhretine zarar verebilecek hususlarda açklama yapt belirtilen ekonomistler hakknda suç duyurusunda bulundu.

ASILSIZ HABER YAYILAMAZ
BDDK kaynaklarndan aktarlan bilgiye göre suç duyurusu, Bir bankann itibarn krabilecek veya öhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla aslsz haber yaylamaz maddesine aykrlktan yapld.

KUR KORUMALI TL MEVDUAT SSTEMYLE LGL KONUMULARDI
Durmu Ylmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin çapa ve Selçuk Geçer, geçtiimiz günlerde, yeni olarak hayata geçirilen Kur Korumal TL Mevduat Sistemi hakknda açklamalarda bulunmulard. Özellikle Merkez Bankas Eski Bakan ve Y Partili Durmu Ylmazn sözleri yank uyandrmt. Ekonomi kökenli siyasetçiler, gazeteciler ve ekonomistler hakknda bu nedenle suç duyurusunda bulunulduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git