Beylikdüzü'nde gemiyle İsrail'e yük taşıyacak şirket protesto edildi

Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları Platformu ile Devrimci İşçi Partisi üyesi grup, Beylikdüzü'ndeki limanda, İsrail'le ticaret yapan ve gemilerle malzeme taşıyacak şirketi protesto etti.

Haberler 11.11.2023 - 14:59 Son Güncelleme : 11.11.2023 - 17:04

Beylikdüzündeki özel liman işletmesinin önünde toplanan grup, İsrailin Filistine yönelik saldırılarına tepki amacıyla pankart açtı, İşçi sınıfı Filistinin yanında, Soykırıma değil direnişe ortak ol ve İsraile boykot, Filistine özgürlük sloganları attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları Platformu Sözcüsü Kutlu Dane, Gazzedeki Şifa Hastanesini hedef alan İsrailin birçoğu çocuk olmak üzere çok sayıda sivili katlettiğini söyledi.

Filistinlilerin neredeyse soykırıma uğratıldığını belirten Dane, İsrail ile ticaretini sürdüren bir şirketin limandan kalkacak gemiye yüzlerce konteyner yükleyerek İsraile göndereceğini anlattı.

Yine aynı şirkete ait başka bir gemiyle de İsraile düzenli emtia taşındığını ifade eden Dane, daha pek çok şirketin İsraille ticaret yaptığını, bu tür sevkiyatların İsraili ödüllendirmek, güçlendirmek ve katliamlarını hiçbir bedel ödemeden sürdürmesini sağlamak anlamına geldiğini kaydetti.

Dane, Filistin halkına destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Ana Sayfaya Git