Bombacının eylemleri

Diyarbakır'da, hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 224 yıldan 536 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Halis N'nin, Lice'de 6 yıl önce 2 güvenlik korucusunun şehit düştüğü saldırıda yer aldığı, ahırında PKK'lı teröristlerle hazırladığı bombanın ise aynı yıl Kulp ilçesinde 6 güvenlik korucusunun yaralandığı saldırıda kullanıldığı belirlendi

Haberler 11.05.2022 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKKl teröristlerle bomba hazrlayp saldrya katlan sank hakknda 7 ayr suçtan 3 kez arlatrlm müebbet ile 224 yldan 536 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, 3 ubat 2021de tutuklanan sank Halis N. hakknda hazrlanan iddianame, 8. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi. ddianamede, terör örgütü PKK/KCKnn kurulmas, yaplanmas ve saldrlarna ilikin detayl bilgiye yer verildi.

ddianamede, PKKl teröristlerce 29 Mays 2016da Kulp ilçesinde Zeyrek Jandarma Karakoluna düzenlenen ve 6 güvenlik korucusunun yaraland saldrda kullanlan bombann Halis Nye ait ba evinde kendisinin de katlmyla hazrland, evde yaplan aramada 2 uzun namlulu silahn ele geçirildii belirtildi.

Bölgede görev yapan geçici köy korucularnn saldr annda bombal arac fark ettikleri, bunun üzerine aracn korucular öldürmek amacyla patlatlmas sonucu olay yerinde yaklak 15 metre çapnda 2,5 metre derinliinde çukur olutuu bildirilen iddianamede, patlamann yaand yerin yaklak 700 metre ilerisindeki Zeyrek Jandarma Karakolunun camlarnn büyük bölümünün krld, Zeyrek Ortaokulunun kullanlamaz hale geldii kaydedildi.

ddianamede, saldrda yer alan Baver kod isimli terörist Deniz Özdemirin u ifadelerine yer verildi:

Terör örgütü tarafndan cezalandrldm. Bu nedenle örgütten bombal saldr düzenleme konusunda 3 eylem talimat aldm. u ana kadar iki bombal saldr eylemi gerçekletirdim. Bu eylem sonuncuydu. Saldrda kullanlan bomba yüklü arac Lice ilçesinde bulunan bir köyde hazrladk. Bu srada Hlo lakabyla bilinen bir kiinin ahrn kullandk. Bu kii Kulp ve Lice bölgesinde gerçekletirilen tüm saldrlarn koordinatlarn bize veriyor, güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik yapt operasyonlar konusunda örgüt mensuplarn yönlendiriyor. Bomba hazrl 2 ay boyunca devam etti ve kamyonun 2 tarafna, 2 ayr bomba düzenei yerletirdik. HAlardan kaçmak için bu ahr kullandk. Hedefimiz Zeyrek Karakoluydu.

2 GÜVENLK KORUCUSUNUN EHT DÜTÜÜ SALDIRIYA KATILMI

ddianamede, sank Halis Nnin 19 Ekim 2016da Lice ilçesinde bulunan Üçdamlar Karakolunda görevli, operasyondan dönen güvenlik güçlerine PKKl teröristlerle silahl saldrda bulunduu belirtildi.

Saldrda 2 güvenlik korucusunun ehit olduu, 1 uzman çavu ile 3 güvenlik korucusunun yaraland aktarlan iddianamede, u bilgilere yer verildi:

Terör örgütü PKK/KCK ile organik ba kuran, örgütün hiyerarik yapsna dahil olan, bilerek ve isteyerek örgütün talimatlarna uyan üpheli, devletimizin bölünmez bütünlüüne kast ederek teröristler tarafndan gerçekletirilen bombal saldr olaynda teröristlerle hareket edip, 2 ay boyunca ahrn da kullandrmak suretiyle bomba hazrlama sürecine katlmtr. Bu hazrlklar üzerine bomba yüklenen kamyon Zeyrek Karakolu yaknlarnda patlatlmtr. Gasbedilen araçla Lice ilçesinde operasyondan dönen güvenlik güçlerinin bulunduu araca üpheli ve baz teröristler tarafndan uzun namlulu silahlarla gerçekletirilen saldrda güvenlik korucular Resul Göçer ve Hikmet Katran ehit olmu, 4 güvenlik personeli yaralanmtr. Halis Nnin Kulp ve Lice ilçesinde gerçekletirilen tüm saldrlarn koordinatlarn teröristlere temin ettii ve terör örgütü PKK/KCKya yönelik güvenlik güçlerimizce icra edilen operasyonlarda teröristleri yönlendirdii anlalmtr.

STENEN CEZA

ddianamede, tutuklu sank Halis N. hakknda devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak ve kasten öldürmek suçlarndan 3 kez arlatrlm müebbet ile tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmas veya el deitirmesi, genel güvenliin kasten tehlikeye sokulmas, yama, 10 kiiye yönelik kasten öldürmeye teebbüs ve 38 kez mala zarar verme suçlarndan 224 yldan 536 yla kadar hapis cezas istendi.

Ana Sayfaya Git