Bozdağ Pir'le tartıştı

NATO Parlamenterler Asamblesi'nde konuşan Adalet Bakanı Bozdağ, HDP'li vekillere ayrı bir muamele yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Bu sırada salonda bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Bozdağ'a laf attı. Bozdağ, Pir'e dönerek, "Bunların hepsini yapıyorsunuz. Hepsini yapıyor belediyeler. Patlayan araçlarda belediyelerin araçlar var" dedi.

Haberler 20.11.2016 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

STANBULda düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi toplantsna katlan Adalet Bakan Bekir Bozda, yabanc parlamenterlerin sorularn yantlad.

Bakan Bozda, baz HDP Milletvekillerinin tutuklanmas ve belediye bakanlarnn görevden alnmasyla ilgili sorulara yant verirken Mahkeme çarsna uymayanlarla ilgili zorla getirme karar uyguland. Bütün ülkelerde mahkeme davetine uymayana bu yaplr ifadelerini kulland. Baz HDPli vekillerin masum insanlar katleden PKKllarn cenazesine katldn belirten Bozda, ngilterede, Almanyada bir parlamenter, onlarca vatanda öldüren teröristin cenazesine gitse, cenazesine omuz verse ne denir diye sordu.

Bakan Bozda, mahallelerde hendek kazanlarn belediye araçlaryla kaçtklarn baz belediyelerin belediye kaynaklarn terör örgütüne aktardklarn da söyledi. Bu srada salonda bulunan HDP Diyarbakr Milletvekili Ziya Pir, Bozdaa laf att. Bozda, Pire dönerek, Bunlarn hepsini yapyorsunuz. Hepsini yapyor belediyeler. Patlayan araçlarda belediyelerin araçlar var yantn verdi.

PRDEN: ISPAT EDN, EDERSENZ STFA EDECEM

Bozdan konumasnn ardndan söz alan Pir, Zorla gözaltna alnan bir milletvekili olarak konuuyorum, sayn bakan, bir çar tebli edildiinde buna uymazlar zorla mahkemeye götürülürlerdiyor. Bu dorudur. Hukuk budur. Bana, Ziya Pir olarak evine, makamna, ya da avukatna bir çarnn tebli edildiini spat edin, ben Pazartesi TBMMye gidip istifa edeceim dedi.

Pirin konumas devam ederken basn kurulularna yaplan ortak yayn kesildi.

Ana Sayfaya Git