Çanakkale milletin çimentosu

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü

Haberler 18.03.2021 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, 18 Mart ehitleri Anma Günü ve çanakkale Deniz Zaferinin 106. yl dönümü dolaysyla mesaj yaymlad.

Vali Karalolu, mesajnda, çanakkale Zaferinin, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkanszlklara ramen, vatann can pahasna nasl savunduunun, azminin, inancnn, birlik ve beraberliinin ne kadar büyük bir güç olduunun ve milli irade karsnda hiçbir gücün duramayacann bütün dünyaya ilan olduunu belirtti.

Milletin tarih boyunca gösterdii en büyük kahramanlklardan ve kazand en parlak zaferlerden biri olan çanakkale Zaferinin, fedakarln doruk noktasna ulat bir varlk ve yokluk mücadelesi olduunu vurgulayan Karalolu, bu mücadelenin, vatan ve milletin kilit ta ve çimentosu olduunu bildirdi.

MLLETN KLT TAI VE çMENTOSU

Karalolu, öyle devam etti:

çanakkale Zaferi, milletimizin muasr medeniyetleri ama yolculuundaki ilham kaynamzdr. nanyorum ki aziz milletimizin bizlerden sonra gelecek olan her bir ferdi, ayn kaynaktan ilham almaya devam edecektir. çanakkale bizim zaferimizdir. çanakkalenin, stanbulun, Rizenin, Diyarbakrn zaferidir. Vatan topramza namahrem eli dedirmeyen Hanili Mehmet Olu Ali, çermikli Abdullah Olu Bayram, Silvanl Mehmet Olu Hasan, Bismilli Bayram Olu Cemal. simli isimsiz binlerce ehidimiz ve onlarn torunu olan bizlerin zaferidir. Bu anl zaferin 106. yl dönümünde, cennet vatanmz bizlere emanet eden bata Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Diyarbakrl çanakkale ehitlerimizi, farkl farkl ehirlerden çanakkaleye gidip ehit düen milletimizin bütün kahraman fertlerini, ebediyete irtihal eden ehit namzedi gazilerimizi rahmet ve ükranla anyorum. Ruhlar ad olsun.

Ana Sayfaya Git