Canlar yanmasın diye

Yemem sofrasında bir patlayıcıyla katedilen 3 çocuk annesi Melek Alpaydıncı, Elazığ'da toprağa verildi. Aile fertleri, PKK'ya tepki gösterirken, ağabeyi Celal Kayaalp "yürüyüş yapılmaması için" cenazeyi Elazığ’a götürdüklerini söyledi.

Haberler 05.01.2016 - 11:59 Son Güncelleme : 05.01.2016 - 11:59

Sur İlçesinde evlerine isabet eden bir cisimle ölen 42 yaşındaki Melek Alpaydıncı, Elazığda toprağa verildi. Alpaydıncıın ağabeyi Celal Kayaalp, Diyarbakırda yürüyüş yapılmaması için cenazeyi Elazığa getirdiklerini belirterek, Kardeşler birbirini incitmesin, kimsenin canı yanmasın. Ciğerimiz yanıyor, Allah kimsenin ciğerini yakmasın dedi.

Diyarbakırda önceki 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesinin yasak kararı bulunmayan İskenderpaşa Mahallesi Küçük Aktar Sokaktaki 3 katlı apartmanın 2nci katına cisim isabet etti. O sırada kahvaltı sofrasında bulunan 3 çocuk annesi Melek Alpaydıncı öldü, 1 kişi de yaralandı.

CENAZE ELAZIĞA GÖTÜRÜLDÜ

Ölen Alpaydıncıın otopsi işlemleri ardından ailesi cenazesi alarak gece memleketleri Elazığa götürdü. Alpaydıncı, Karşıyaka Mahallesinde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi. Melek Alpaydıncıın İstanbulda oturan ve Elazığa cenazeye gelen ağabeyi Celal Kayaalp, büyük üzüntü içerisinde olduklarını söyledi. Cenazelerini gece yürüyüş olmaması ve olayların olmaması için Diyarbakırdan alarak Elazığa getirdiklerini DHAla anlatan Kayaalp, şöyle konuştu:

CANLAR YANMASIN DİYE

Kardeşler birbirini incitmesin, kimsenin canı yanmasın. Bakın herkes acı içinde. İyi bir şey değil. Nereye kadar ve ne olacak? Sonsuz bir şey bence, böyle acı olur mu? Pırlanta gibi biricik kız kardeşim gitti. Dalyan güzellerin güzeli gitti. Biz cenazemizi Diyarbakırdan getirdik yürüyüşler olmasın, bir daha canlar yanmasın diye bacımızın cenazesini Diyarbakırdan Elazığa getirdik. Bu millete yazık yürüyüşler olmasın, canlar yanmasın, ciğerimiz yanıyor. Allah, kimsenin ciğerini yakmasın.

AİLE FERTLERİNİN FERYADI

AAnın haberine göre Melek Alpaydıncının babası Zülküf Kayaalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, PKKya tepki gösterdi. Kayaalp, Bunların ne dini ne imanı ne de kitabı var. Bizden ne istiyorsunuz? Allahtan korkun. Ciğerimizi yakan Allahtan bulsun. Devlete, millete ihanet eden Allahtan bulsun, yeter artık diye konuştu. Anne Fidan Kayaalp ise Lanet PKKya gelsin. Bizim yüreğimizi böyle yaktılar dedi.

çATIŞMALARDAN KAçMIŞLARDI

Hayatını kaybeden Melek Alpaydıncıın çocuklarıyla birlikte sokağa çıkma yasağının sürdüğü Fatihpaşa Mahallesinde yaşadıkları, mahallede yaşanan çatışmalardan kaçarak bir hafta önce İskenderpaşa Mahallesinde cismin isabet ettiği eve taşındıkları belirtildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Alpaydıncıın ölümüne neden olan olayla ilgili soruşturma kapsamlı sürdürülüyor. Valilik, olay yerinde patlamaya sebep olan herhangi bir materyal elde edilemediğini, basın yayın kuruluşlarından alınan görüntülerin de incelendiği belirtildi.

PATLAYICI ATIĞI GÖTÜRÜLMÜŞ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz yaptığı yazılı açıklamada olay yerinde güvenlik önlemi alındıktan sonra yapılan incelemelerde numunelerin muhafaza altına alındığını belirterek, Olayda ölen vatandaşımızın naaşı otopsi neticesi ailesine teslim edilmiştir. Bazı basın-yayın organlarımızda ve sosyal medya hesapları üzerinden olay yerinde olduğu iddia edilen ve fotoğrafı yayınlanan patlayıcı materyal atığının, olay yerinde olmadığı tespit edilmiştir. Suç delili olduğu iddia edilen materyali olay yerinden alan kişiler hakkında Gerçeğin meydana çıkmasını engellemek amacıyla bir suçun delillerini yok etme, silme, gizleme, değiştirme veya bozma suçundan soruşturma başlatılmıştır. Olayda ölen ve yaralanan vatandaşımızın ölüm ve yaralanmasına neden olan olay ve olay delillerinin gizlenmesi ile ilgili soruşturma tüm yönleri ile devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır