Ceza atışları

Mehmetçiğin, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine cezalandırma atışları sürüyor

Haberler 14.05.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakanl, terör örgütü PKK/YPGnin Karkam ilçesi ve Köprübat Hudut Karakoluna yönelik saldrsnn ardndan yaplan cezalandrma atlar sonucunda 52 teröristin etkisiz hale getirildiini, teröristlere ait snak, barnak ve mevzilerin bulunduu 60a yakn hedefin tahrip edildiini açklad.

Terör örgütünün bir askeri ehit ettii, üç asker ile bir kadn yaralad Karkam merkezi ile hudut karakoluna yönelik saldrsnn ardndan Mehmetçiin balatt operasyonun detaylar ortaya çkt.

Milli Savunma Bakanl kaynaklarndan alnan bilgiye göre, terör örgütü ilk olarak Karkam ilçesine havan saldrs gerçekletirdi. Sivil halka yönelik bu saldrnn sonrasnda teröristler Köprübat Hudut Karakolunu uzaktan hedef ald.

Söz konusu saldrlarn ardndan Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan meru müdafaa kapsamnda hemen cezalandrma atlar gerçekletirildi. Kara Kuvvetleri Komutanlna ait ate destek vastalar Fratn dousundaki ve batsndaki teröristlere ait hedefleri youn ate altna ald.

SHAlarn yan sra Frtna obüslerinin de yer ald ate destek vastalarnn teröristlere ait snak ve barnaklar hedef ald atlarn sonunda toplam 52 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlere ait snak, barnak ve mevzilerin bulunduu 60a yakn hedef tahrip edildi. Terör hedeflerine yönelik atlarn devam ettii belirtildi.

YEN GÖRÜNTÜLER PAYLAILDI

Öte yandan Bakanlk kaynaklar, özellikle Pençe Kilit Operasyonunun ardndan terör örgütünde çökü sürecinin hzlandna dikkati çekti. stihbarat raporlar, ifadeler ve telsiz konumalarndan da bu durumun gün yüzüne çktn belirten kaynaklar, daha önce olduu gibi her saldrnn hesabnn misliyle sorulacan bildirdi. ehitlerin kanlarnn yerde kalmadn belirten kaynaklar, terörle mücadelenin taarruzi bir anlayla devam edeceini kaydetti.

Bu arada Milli Savunma Bakanl, terör hedeflerinin vurulduu anlara ilikin yeni görüntüler de paylat. Belirlenen hedeflerin nokta atlaryla tahrip edildii anlar görüntülere yansd. Gece görü kameras görüntülerinin de yer ald videoda Frtna obüslerinin at anlarna da yer verildi.

Ana Sayfaya Git