Çifte bayram bekliyoruz!

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor.

Haberler 29.07.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 330uncu gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Aynur Panay, olu Emrahtan 9 yldr haber alamadn söyledi.

Panay, HDPden çocuumu istiyorum. Kandrp evladm götürmüler. Bayramdr, olumu göndersinler artk. Ben olumu istiyorum. Emrah kurban olaym gel. Bayramdr. Beni duyuyorsan kaç gel olum. Jandarmaya veya polise teslim ol. Oras senin yerin deil. dedi.

HASRET BTSN ARTIK

5 yl önce daa kaçrlan kz kardei Aysel Turan için Hakkariden gelerek oturma eylemi yapan aabey Sava Turan da kardeini çok özlediini belirtti.

Aylardr HDP önünde eylem yaptklarn ifade eden Turan, her bayram buruk geçirdiklerini aktard.

Kardeine seslenerek teslim olmas çarsnda bulunan Turan, Aysel artk gel. Seni çok özledik. Sensiz bayram olmuyor. Senin yerin bizim yanmzdr. Senin orada hiçbir iin olamaz. Yllardr senden haber alamyoruz. Seni sormadmz yer kalmad. En azndan bize bir haber et. Neredeysen geri gel kardeim. diye konutu.

Öte yandan, annesi Saadet Ödümlü ile eylemde yer alan 11 yandaki Samet Ödümlü aabeyi Yusuf, annesi Zümrüt Salim ile eylemde yer alan 9 yandaki Hayrunisa Salim de aabeyi Hamza için Kurban Bayram dolaysyla yazdklar iiri okudu.

Ana Sayfaya Git