Çocuklarımızı mutlaka camilere gönderelim!

Yaz Kur’an kurslarının açılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Diyarbakır İl Müftüsü, çocukların dini bilgilerini öğrenebilmeleri için mutlak surette camiye gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 28.06.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2017-2018 eitim öretim ylnn sona ermesiyle Türkiye genelinde olduu gibi Diyarbakrda da yaz Kuran kurslar Camide çocuk Sesi Vatanmn Neesi temasyla balad. Bu kapsamda binlerce çocuk camilere akn ediyor.

Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, yaz Kuran kurslarnn önemine ilikin deerlendirmelerde bulundu.

YAZ KURAN KURSLARI

Karabayr, çocuklarmz bizim gönül meyvemizdir. Dünya ahiret sermayemiz ve bizi gelecee tayacak olan varislerimizdir. çocuklarn beden salna ehemmiyet verdiimiz gibi en az onun kadar veya ondan daha fazla ruh salklarna, kafa ve gönül dinginliine, huzurlarna da ehemmiyet vermemiz icap ediyor. nancmz gerei de bunun yolu, Allah, Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisiyle olmaldr. Bunun yolu da eitimden geçer. Biz de Diyanet leri Bakanlmzn tara tekilat olarak bütün Türkiyemizin zatnda, müftülükler olarak u anda yaz kurslarna 25 Haziran itibariyle balam bulunuyoruz. 17 Austosa kadar devam edecek bir eitim süreci balayacak. Bu vesileyle ailelerimizin, çocuklarna Allahn emaneti gözüyle bakmalarn, onlarn dünya ve ahiret mutluluklarn dikkate alarak kurslarmza, camilerimize göndermelerini istiyoruz. dedi.

MANEVYATSIZ OLUNMAZ

Kurslarmz iki dönem eklinde olacak; 25 Haziran itibariyle balad, 17 Austosta da bitmi olacak. diyen Karabayr unlar söyledi:

çocuklarmza bu kursta, bir mümine lazm olan bütün dini bilgileri vermeye çalyoruz. Kuran Kerimi güzel okuma, dua ve ksa sureleri manalar ile birlikte öretiyoruz. lmihal bilgileri veriliyor. Yani ibadet edecek bir kimsenin ihtiyaç duyaca bütün bilgilere bu ksa süre içerisinde çocuklarmz ulam oluyorlar. Bir de Siyer-i Nebi dediimiz, Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) güzel ahlak, büyüklerimizin, tarihi ahsiyetlerin, geçmi limlerin hayatlarndan örneklerle, çocuklarmza güzel ahlak kazandrma çabas içerisinde oluyoruz. Bu vesileyle çocuklarmz inallah salam bir inanç ile hayata balam olacaklar. çocuk yata hafzalar çok kuvvetli, alglar açk olduu için ailelerin ve hocalarn da desteiyle çok salam milli ve manevi bir alt yapyla hayata balam olacaklar. Özellikle manevi yap olmakszn hayata balamak, insanlarn ileriki hayatlarnda malum bir takm psikolojik skntlara neden olabiliyor. Zararl akmlarn tesirinde kalabiliyorlar. nançsz bir nesil oluabiliyor. çocuklarmzn inançlarn, dinlerini, manevi deerlerini iyi bilenler olarak, vatanlarna, devletlerine, ümmete bal olarak yetimelerini istiyoruz.

ÖRENCLERMZ GÖNDERELELM

Geçen yl yaz Kuran kurslarnda 66 bin örenci olduunu bu yl ise 100 bin örenci hedeflediklerini ifade eden Karabayr En ksa zamanda bütün camilerimiz, Kuran kurslarmz, Milli Eitim Müdürlümüzle yaptmz protokol gerei, okullarmzn bazlarnda açlacak Kuran kurslarmza çocuklarmzn katlmn bekliyoruz. Bu vesileyle bütün din adam arkadalarmz, müftülerimiz, vaizlerimiz, Kuran kursu hocalarmz, imam ve müezzinlerimiz ile birlikte bütün camilerimizde kurslarmzda, bu kursa hazr durumdayz. Hedefimiz bu sene 100 bin olsun istiyoruz. eklinde konutu.

DN BLGLERN AKTARIMI

çocuklara dini bilgiler ile manevi duygular aktarmaya çalrken örnek olacaklarn söyleyen Karabayr, konumasn öyle noktalad:

çocuklarmza dini bilgileri ve manevi duygular aktarmaya çalrken örnek olacaz, çünkü çocuk ilk eitimini anne ve babadan alacaktr. Benim çocuum okulda eitimini alr. diye düünmek yeterli deildir. En ciddi eitimi çocuk, annesi, babas ve dedesinden alr. Yani yuvasndan alr. Bunu biz ihmal ediyoruz. Lütfen buna dikkat edelim. çocuklarmz bizden aldklar enerji ile yetiecekler. Bizim konumamz, davranmz taklit edecekler. Bütün bilgileri öretmek de olduu gibi dini bilgileri verirken de korkutarak deil sevdirerek vermek gerekir. çünkü çocuklara bir i yaptrrken Seni Allah çarpar. Cehenneme düersin. çarplrsn. gibi hatal bir tavr ve üslup çocuklarmzn yanl dini bilgilere ve duygulara kaplmalarna sebep olur. çocuklarmz kaybederiz. Lütfen bunu yapmayalm. Bazen çocuklarmza yanl bilgi verildiinde çocuklarn kafasnda her eyi yakan, azap eden bir Allah inanc oluabiliyor. Din deyince dar bir çerçevede yaanty emreden, özgürlükleri kstlayan bir din anlay oluabiliyor. Bu yüzden de hem din eitimi veren öretmenlerimize hem de ailelere bu hususta dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz. çocuklar yetitirirken elendirmelerini de bekliyoruz. çünkü yaz tatilidir. çocuklarmz ciddi bir eitim döneminden çkm. Tatil yapmalar, elenmeleri, dinlenmeleri gerekiyor. Onlara sunacamz bu hizmetin onlarn elenmelerini, dinlenmelerini ve örenmelerini salayacak ekilde olmasn tavsiye ediyoruz.

Ana Sayfaya Git