Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ordumuzun yerli ve milli vasfını güçlendireceğiz

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Ordumuzu FETÖ ve PKK başta olmak üzere ülkemizin düşmanı terör örgütlerinin tasallutundan kurtarmakla kalmayacak, her yönüyle yerli ve milli vasfını güçlendireceğiz. Bu konuda Milli Savunma Üniversitesi ve komuta kademesine güveniyoruz" dedi.

Haberler 31.08.2018 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Ankarada Kara Harp Okulunda Milli Savunma Üniversitesi Harp Okullar Mezuniyet Törenine katld. Törende konuan Cumhurbakan Erdoan, ilk olarak Kara, Deniz ve Harp Okullarnda eitimlerini tamamlayan subaylar tebrik etti. Erdoan, 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan tüm Harp Okullarn Milli Savunma Üniversitesinin bünyesinde toplayarak yeniden yaplandrdklarn söyledi. Bu nedenle 2016-2017 yllarnda Harp Okullarndan örenci mezun edilemediini belirten Erdoan, Subay ihtiyacn karlamak içinde temel askerlik ve subaylk anlay kazandrma eitimlerini balattk. Böylece geçtiimiz yl Kasm aynda ve bu yln Temmuz aynda yaklak 3 bin temeni TSKya kazandrdk. Ayn ekilde, üniversitemize bal Astsubay Meslek Yüksek Okullarmz da mezunlar ile ordumuzun insan gücüne katklarn sürdürdüler Bugün ise yeniden yaplandrma sonras Harp Okullarmzn ilk mezunlarn veriyoruz. nallah yarn Balkesire gidecek, astsubaylarmzn mezuniyet törenlerinde onlarla ve aileleri ile birlikte olacaz diye konutu.

TOPLAM ÖRENC SAYISI 9 BN 500ÜN ÜZERNDEDR

Milli Savunma Üniversitesinin gelecek Ekim aynda yeni eitim öretim ylna balayacan söyleyen Erdoan, 15 Temmuzun ardndan balayan yeniden yaplandrma süreci büyük ölçüde tamamlanm ve Harp Okullarmz tam kapasite ile faaliyetini yürütür hale gelecektir. Bazlar askeri okullar kapatld diye propaganda yapyor. Halbuki ite burada olduu gibi Harp Okullarmz, Astsubay Meslek Yüksek Okullarmz faaliyetlerini sürdürüyor. Sadece artk günümüz artlarnda ihtiyaç kalmad için askeri liseler kapatld. u anda üniversitemizin toplam örenci says 9 bin 500ün üzerindedir. Sadece bu yl üniversitemize bal okullara 4 bine yakn yeni örenci alnacak. Görüldüü gibi askeri okullar kapanmas bir yana kapasitesi ve faaliyet alan daha da genileyerek ülkemize hizmete etmeyi sürdürüyor dedi.

TÜM ENERJMZ VE ZAMANIMIZI çERK ÜZERNDE YOUNLATIRABLRZ

Tabii en az bunun kadar önemli husus da askeri okullarmzdaki eitim öretimin içeriidir diyen Erdoan, öyle konutu:

Türk Silahl Kuvvetlerimizin personel ihtiyacn karlamak konusundaki reformumuzu tabela ile snrl tutarsak kendi kendimizi kandrm oluruz. Asl buradaki zihniyeti deitirmek mecburiyetindeyiz. Türkiyenin sürekli darbe ve cunta üreten, vesayetin arac haline gelen deil, ülkesini ve milletini en iyi ekilde savunacak bir orduya ve insan gücüne ihtiyac vardr. Milli Savunma Üniversitemizin bu dorultuda çok önemli çalmalar gerçekletirdiini biliyorum. Ancak içerik konusunda henüz arzu ettiimiz seviyeye gelemediimizi düünüyorum. Kurumsal açdan yeniden yaplandrma sürecini önemli ölçüde tamamladmza göre artk tüm enerjimizin ve zamanmz içerik üzerinde younlatrabiliriz. Türk Silahl Kuvvetlerimizi sadece silah ile sadece insan gücü ile sadece fiziki performansyla deil, ayn zamanda hayata, dünyaya, ülkemize istenilen sorumluluklara bak açsyla da en ileri düzeye ulatrmak noktasnda kararlyz. nallah önümüzdeki dönem bu dorultuda çok büyük reformlara imza atlacak bir dönem olacak. Türkiyenin dier tüm kazanmlar gibi Milli Savunma Üniversitesi ile kurduumuz yeni sistemden de geriye dönü kesinlikle mümkün deildir. Üniversitemizin, rektörümüzün, dekanlarmzn tüm çalmalarn yakndan takip ediyor ve destekliyorum.

HER GELMENN KAYNAINDA ASKERLKLE LGL HTYAçLAR VARDIR

Tarihçilerin Türk milletini asker millet veya ordu millet olarak tanmladn kaydeden Erdoan, unlar söyledi:

Buradaki askerlik vurgusu birilerinin iddia ettii gibi Türk insannn baka bir ie yaramayacan ifade etmiyor. Tam tersine, asker millet kavram milletimizin ezan, bayra, vatan, devleti söz konusu olduunda topyekn kyama kalkan bir millet olduunu anlatyor. Günümüzdeki tecrübelerden de biliyoruz ki, askerlik ve onunla ilgili tüm faaliyetler toplumlarn gelimesinin büyümesinin, güçlenmesinin temel alt yapsdr. Nitelikli insan gücünden yüksek teknolojiye kadar her türlü gelimenin kaynanda askerlikle ilgili ihtiyaçlar vardr. Bizim de tüm gelimi ülkelerde kullanlan bu sistemi etkin ekilde çaltrmamz arttr. Esasen bu hakikatin örneklerini kendi tarihimizde de görüyoruz.

ASKERMZN MAYASINDA BU ANLAYI VAR

Malazgirt Zaferini yl dönümünde kutladklarn belirten Cumhurbakan Erdoan, konumasn öyle sürdürdü:

Malazgirtten bir asr sonra, Sar Saltukun önderliinde bölgeye yerleen Türkmenler asker millet oluumuzun en bariz örneidir. 12 bin kiiyle balayan yerleim, ehirlerin imarndan eitime kadar geni bir alandan sonuçlar dourarak genilemitir. Selçuklu devrinde yaanan bu hadise, gönüller fethedilemeden topraklarn fethedilemeyeceini gösteriyor. Bin yllardr milletimizin bilei bükülmüyor. Küllerinden hep yeniden domay baaryor. Ecdadmz, tarihteki barbar ordulardan farkl klan insana bak açsdr. Bugün Suriyeden Somaliye kadar dünyann dört bir yannda görev yapan askerlerimizin, dier ülkelerin askerlerinden farkl olarak öncelikle bölge halknn gönlünü kazanyor olmas bouna deildir. Bizim her bir insanmz gibi, her askerimizin de mayasnda ite bu anlay var.

BN KERE AYAA KALKACAIZ

Türk Silahl Kuvvetlerini güçlendirmeye devam edeceklerini belirten Erdoan, konumasn öyle tamamlad:

Ordumuzu FETÖ ve PKK bata olmak üzere ülkemizin düman terör örgütlerinin tasallutundan kurtarmakla kalmayacak, her yönüyle yerli ve milli vasfn güçlendireceiz. Bu konuda Milli Savunma Üniversitesi ve komuta kademesine güveniyoruz. Tarih bize bu corafyada yaamann bir bedeli olduunu göstermitir. Bu bedel sürekli tehdit altnda olmak, sürekli teyakkuz halinde olmaktr. Corafya bir kaderdir. Biz de kaderimize raz göstererek ve burada hayatmz sürdürmek için ne gerekiyorsa onu yapacaz. Anadoludan baka gidecek yerimiz olmad gerçeini hiçbir zaman aklmzdan çkarmadk. 15 Temmuzda tüm gücümüzle vatanmz savunduk. Altklar için kendi yolunu kendi iradesiyle çizen Türkiyeye tahammül edemiyorlar. Büyük ve güçlü Türkiyenin önünde duramayacaklar. Bize bin kere diz çöktürdüklerini zannetseler de biz bin kere ayaa kalkmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git