Darbeci Albayın Boydak Ortaklığı

Darbeci komutan ile Boydak Holding arasındaki para trafiği iddianamede yer aldı. Boydak kardeşlerden darbe sanığı Albay'a 6 milyon lira havale edildiği ortaya çıktı.

Haberler 25.03.2017 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn 15 Temmuz darbe giriimine ilikin Hava Kuvvetleri Komutanl personeli general ve albaylara ilikin yapt soruturmada ilginç ayrntlar ortaya çkt. ddianameyi hazrlayan savc, 2nci Birletirilmi Hava Hareket Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoann 25 Nisan 2016 tarihinde Memduh Boydak ve Bekir Boydaktan iki ilemde toplam 6 milyon lira havale aldn ve ayn tarihte ükrü Boydaka tek ilemde 6 milyon lira gönderdiini belirtti.

DARBECLER TEHDT ETM

Darbe giriimine teebbüs suçundan 3 ay cezaevinde kaldktan sonra delil durumunun deimesinden dolay tahliye edilen A.O.Unun ifadelerine de yer verilen iddianamede, A.O.Unun ayn kouta kald tutuklu sanklar Durmu ve Gürdoann kendisine yönelik tehditlerde bulunduunu ileri sürdüü bildirildi. ddianamede, Ankara Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma kapsamnda tutuklanan dönemin Aknc 4. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Hakan Evrimin, darbe giriiminden bir gün önce F-16 sava uçayla Diyarbakr 8. Ana Jet Üssüne gelerek, Kartepe ile görütüü aktarld.

Boydak ailesinin avukatlar, Bülent Gündoana para gönderilmesiyle ilgili açklama yapt. Söz konusu kiinin ailesi tarafndan irket orta olduu, para transferinin bu nedenle gerçekletii belirtildi.

DYARBAKIR-15 Temmuz darbe giriimi srasnda Diyarbakrda görev yapan Hava Kuvvetleri Komutanlna bal 2 General ve 2 Albaya yönelik soruturmay yürüten Cumhuriyet Savcs Müstakim Türkylmaz, hazrlad iddianamede çarpc ayrntlara yer verdi. ddianamede, FETÖ/PDY terör örgütünün yaplanmasn anlatan savc, dosyann üphelileri olan 2nci Birletirilmi Hava Harekat Merkezi Komutan Tümgeneral Atilla Darendeli, 8inci Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Deniz Kartepe, Hava Kuvvetleri Komutanl Genel Sekreter Yardmcs Kurmay Albay Ali Durmu ve 2nci Birletirilmi Hava Hareket Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoann eylemlerini açklad.

SEMH TERZYE UçAK TAHSS çN ANKARAYI ARADI

ddianamede, Diyarbakrda bulunan 8inci Ana Jet Üssünde yaanan gelimeleri açklayan savc, üphelilerden 2nci Birletirilmi Hava Harekat Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoan ile ilgili deerlendirmelerde bulundu. Albay Bülent Gürdoann 15 Temmuz gecesi Hava Kuvvetleri Harekat Merkezide bulunan ve kayt özellii olan 1348 nolu MLSEC telefonundan general Kemal Mutlum ile görütüünü belirten savc, görümenin darbeci general Semih Terzi ve yanndaki özel kuvvet birliini Ankaraya götürmek için uçak tahsis edilmesine ilikin olduunu söyledi. Diyarbakr 8inci Ana Jet Üssü komutan vekilliini yapan Albay Özkan Edip Akgülayn Semih Terzi ve yanndaki özel Kuvvetlere bal askerlerin Ankaraya gidebilmeleri için talep edilen 2 adet Casa uçann kalkna izin vermedii belirtilen iddianamede, üpheli Bülent Gürdoann ise, bu durumu general Kemal Mutluma ilettii ifade edildi. ddianamede, üpheli Gürdoann, Semih Terzinin talebini yerine getirmeyen Üs Komutan vekili Akgülayn ikna edilmesi için Ankaradan aranmasn talep ettii vurguland. üpheli Bülent Gürdoann darbe teebbüsü srasnda sürekli olarak darbecilerle telefon irtibatnn bulunduunu ifade eden savc, darbecilerin Semih Terzinin uçaklarna kalk izni vermeyen Albay Özkan Edip Akgülaya bask kurmalar konusunda üpheli Gürdoan kullandklarn vurgulad. üphelinin 6 adet F-16 tip sava uçann gasp edilmesi olayndan sonraki bir saatlik dilimde Özkan Edip Akgülayn yanna geldiini kaydeden savc, Gürdoann yardm ve destekte bulunma bahanesiyle saat 23.00 sralarnda darbeci Semih Terzinin yannda bulunan özel kuvvet birliinin Ankaraya götürülmesi için 2 adet Casa nakliye uçann temin edilmesi hususunda gayret gösterdiini belirtti. Gürdoann darbeci olmalar nedeniyle Ankarada tutuklanan hava kuvvetleri mensuplaryla sürekli telefon irtibatnda olduu ifade edilen iddianamede, üphelinin darbeci generalleri kendi telefonundan Özkan Edip Akgülay ile görütürerek ikna etmeye çalt belirtildi.

DARBE TEEBBÜSÜNDEN 3 AY ÖNCE BOYDAK KARDELERDEN 6 MLYON LRA HAVALE

ddianamede, 22 Eylül 2016 tarihli Mali Suçlar Aratrma Kurulu (MASAK) raporuna dikkat çeken savc, raporun 26nc sayfasnn 45 numara ile iaretlenen dipnotunda üpheli Bülent Gürdoann isminin geçtiini ifade etti. Hava Pilot Kurmay Albay Bülent Gürdoann, 25 Nisan 2016 tarihinde Memduh Boydak ve Bekir Boydaktan 2 ilemde toplam 6 milyon lira havale aldn ve ayn tarihte ükrü Boydaka tek ilemde 6 milyon lira gönderdiini belirten savc, transferlerin dikkat çekici bulunduunu kaydetti.

Ayn analizde, üphelinin birinci derece yakn akrabalarnn Boydak grubuyla yakn ilikide olduunun tespit edildiini ifade eden savc, bu gruba FETÖ/PDY terör örgütüne finans salama ve bu örgütle irtibatl ve iltisakl olduundan bahisle TMSF tarafndan el konularak kayyum atandn, üphelinin bu analizle FETÖ/PDY terör örgütüyle irtibat ve iltisak olduunun tespit edildiini belirtti.

BOYDAK ALESNN AçIKLAMASI

Boydak ailesinin avukatlar, Menduh ve Bekir Boydakn hesabndan 15 Temmuz darbe teebbüsü sanklarndan Albay Bülent Gündoana para gönderilmesiyle ilgili açklama yapt. Söz konusu kiinin ailesi tarafndan irket orta olduu, para transferinin bu nedenle gerçekletii belirtilen Boydak Ailesinin avukatlarnn açklamas öyle: Hes Haclar Elektrik Sanayi Ticaret Anonim hisseleri Boydak Grubu dnda, Gürdoan Grubu diyebileceimiz 4 aile ve dier says yaklak 250yi bulan ortaklar arasnda paylalmaktadr. Yaps ve faaliyetleri Boydak Holding A..den oldukça farkldr. Hes Haclar irketinde 2016 ylna kadar birkaç defa sermaye artrm yaplmtr. Bu sermaye artrmlarna zaman zaman baz ortaklar katlamam onlar adna sermaye borcu zaman zaman dier ortaklar tarafndan ödenmi bu sebeple baz ortaklar dier ortaklara borçlanmtr. Bu sebeple Hes Haclar ortaklarndan Bülent Gündoan da dier ortak müvekkilimiz ükrü Boydaka borçlanmtr. 2016 Nisan aynda Hes Haclar ortaklarndan Bülent Gürdoann hisselerinin devri için müvekkillerimiz Memduh ve Bekir Boydakn hesabndan banka yolu ile para transferi yaplmtr. Bütün ilemler ilgili kamu kurulularnn bilgisi dhilinde, banka yolu ile yaplm effaf bir para transferidir. Bu para transferinin sebebi 23.07.2016 tarihli MASAK raporunda, banka dekontlarnda, tüm dier kaytlarda da açkça belirtildii üzere hisselerin devir bedelidir. Bülent Gürdoan bu hisselerin devri ile de Hes Haclar ortaklndan da ayrlmtr. Zaten yukar da belirttiimiz borçlanmadan dolay bu miktar ayn tarihte ve ayn tutarda Bülent Gürdoan tarafndan ükrü Boydaka gönderilmitir. Yine MASAK raporunda da belirtildii üzere ayn tarihte sadece Bülent Gürdoana para transferi yaplmam, hisselerini devredecek olan dier Gürdoan aile mensuplarna da devredilen hisseleri orannda ilgili tutarlar yatrlmtr. Bu çerçevede yeni oluan hisse yaps uyarnca 2016 kar datm yaplm ve bu kar paylar yeni hisse oranlarna göre ortaklara datlmtr. Tüm bu para transferleri ilgili kamu kurumlarnn bilgisi dhilinde, tamamen söz konusu hisselerin devri amacyla banka yolu ile yaplmtr. Tüm kaytlar da bunu açkça dorulamaktadr. Zaten söz konusu miktar Bülent Gürdoan borçlu olduundan dolay kendisinde de kalmamtr. lgili hadise tüm gerçeklii ve kamu kurumlarmzn kaytlarnda da böyledir. Hadise bu iken söz konusu olay hiçbir aratrma yahut bilgi sahiplerine bavurma yapmadan, gerçeklerden çok uzakta, akl ve mantk d bir içerikle kamuoyu ile sunulmasnda da müvekkillerimiz adna büyük üzüntü duyduumuzu belirtmek isteriz.

Ana Sayfaya Git