DEM Parti Narin Güran cinayetinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu’nu Hedef alıyor

DEM Parti, Narin cinayetinin bir numaralı zanlı olarak gösterilen Salim Güran üzerinden hedef aldığı AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberler 26.09.2024 - 13:07 Son Güncelleme : 26.09.2024 - 13:07

DEM Parti, Narin Güranın katledilmesinde etkili soruşturmaya engel oldukları iddiasıyla aralarında AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Ensarioğlunu hedef alan DEM Parti, Narin cinayetinin bir numaralı zanlısı Salim Güranla Ensarioğlunun ilişkisinin tespit edilmesini istemesi dikkat çekti.


Bir süredir DEM Milletvekilleri ile Ak Parti Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu arasında yaşanan siyasi gerilim, 8 yaşındaki Narin Güranın katledilmesi olayında, yeni bir boyut aldı.
Narin cinayetinin bir numaralı zanlısı tutuklu bulunan amca Salim Güran üzerinden Ensarioğlunu hedefe alan DEM Parti, Narin Güran soruşturmasına ilişkin, etkin soruşturma ve somut gerçekliğin ortaya çıkmasını engelleyemekle suçlayarak, hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

DELİLLERİ KARARTMA çABALARI

Suç duyurusundan sonra adliye önünde yapılan açıklamada konuşan DEM Parti Hukuk Komisyonu Eşsözcüsü Sevda çelik Özbingöl, Narini bulmak üzere yürütülen çalışma devam ederken, dosya kapsamında gizlilik ve yayın yasağı alındığını hatırlattı. Özbingöl, fakat sadece emniyet ve savcılıkta bulunan belge ve bilgilerin yandaş medyaya yansıtıldığına dikkat çekerek, Narinin örgütlü bir güçle öldürüldüğünü kaydetti. Özbingöl, cinayetin failsiz bırakılmaya çalışıldığına işaret ederek, Narinin katledilmesine dair etkin soruşturma yürütülüp, yürütülmediğine dair ciddi şüpheler oluştuğunu kaydetti. Özbingöl, AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlunun Bazen bazı şeyleri bilirsin ama konuşamazsın sözlerine işaret ederek, bu açıklamaların yargı ve jandarma mensuplarını baskı altına alan ve etkileyen açıklamalar olduğunu ileri sürerek, bu açıklamaların dosya üzerinde ciddi delil karartma çabası olduğunu iddia etti.

SAVCILIĞA İLETİLEN TALEPLER

Özbingöl, Narin soruşturmasına müdahil olan DEM Parti Hukuk Komisyonu olarak savcılığa ilettikleri talepleri şu şekilde sıraladı:

Narin Güran cinayeti kapsamında yürütülen soruşturmada delillerin zamana yaymadan ve derhal tespit edilerek, toplanması,

İfade tutanaklarının kimler tarafından medyaya ulaştırıldığının tespitini,

Etkin soruşturma yürütülmesine engel teşkil eden kolluk mensuplarının tespitini,

AKP Milletvekili Galip Ensarioğlunun cinayet şüphelisi Salim Güran ile HTS kayıtlarının ve ilişkisinin tespitini,

Tüm şüpheliler yönünden yapılacak soruşturma neticesinde; görevi kötüye kullanma, dosya delillerinin karartılması, adli yargılamaya etkilemeye teşebbüs suçları ve savcılığınızca somut gerçekliğin ortaya çıkarılması sürecini engellemeye çalışanları resen tespit edilerek etkili soruşturma yürütülüp, şüpheliler tespit edilerek, haklarında etkili bir soruşturma başlatılmasına ve cezalandırılma talebiyle iddianame tanzimini,

Şüphelilerin alabileceği ceza miktarı düşünüldüğünde tespit edilmeleri aşamasında kaçma şüphesi olabileceğinden haklarında CMK gereğince ivedilikle tutuklama, adli kontrol tedbirinin uygulanmalıdır.

Özbingöl, faillerin bulunması ve gerçeğin açığa çıkarılması noktasındaki ısrarlarını sürdüreceklerini vurgulayarak, Narin cinayetinin failsiz bırakılmaması noktasında bütün ilişkilerin açığa çıkarılması talebimiz devam edecek dedi.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git