Demirtaş hakkında 'Sur çağrısı' nedeniyle soruşturma başlatıldı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek hakkında dün halkı Sur'a yürümeye yönelik yaptıkları basın açıklaması nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Haberler 02.03.2016 - 09:48 Son Güncelleme : 02.03.2016 - 09:48

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek hakkında dün yaptıkları basın toplantısında halkı sokağa çağırdıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Demirtaş ve Yüksekin dün yaptığı konuşmaların kayıtlarının incelemeye alındığı öğrenildi. Soruşturmanın Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütüldüğü öğrenilirken, yapılacak incelemede suç unsuru bulunması halinde Demirtaşın dokunulmazlığının kaldırılması için Adalet Bakanlığına fezleke gönderileceği öğrenildi.

SURA YÜRÜME çAĞRISI YAPMIŞTI

Demirtaş, önceki gün Diyarbakırda yaptığı açıklamada, 3 aydır şehrin ortasında 24 saat bir savaş yürütülmesini olağan bir durum olarak görmüyoruz. Tüm Diyarbakır halkı Surdaki ablukanın kalkması için ayakta olmalıdır. çarşamba saat 16.00da herkes bulunduğu yerden Sura doğru yürümelidir. Mahalle ve ilçelerden bu demokratik bir haktır. Tek bir insanın canına, malına zarar vermeden zarar gelmesine müsamaha etmeden bu demokratik hakkımızı kullanacağız. Halkımızdan ricamız kararlı ve ısrarlı olunmalıdır. Abluka da kalkmadan geri adım atmayacağız demelidir herkes. Bütün STK, meslek örgütleri, işçi, esnaf örgütleri ve kentimizdeki bütün derneklere çağrımızdır demişti.

PKKlı Kadrolu Öğretmen Öldürüldü!

Diyarbakıra Şubat ayında Coğrafya Öğretmeni olarak atanan Erdal Tekin, 6 gün önce Surda güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürüldü.

DİYARBAKIR-Doğu ve Güneydoğuda PKKya yönelik operasyonlar aralıksız devam ederken, Diyarbakır Surda güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen bir militanın öğretmen olduğu ortaya çıktı. 6 gün önce Surda güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen PKKlı Erdal Tekinin kadrolu coğrafya öğretmeni olduğu öğrenildi.

3 AY GÖREV YAPTI

Postanın haberine göre, Örgüt içerisinde Zana Andok kod adını kullanan Erdal Tekinin, 2015 Şubat ayında Diyarbakır Licede bulunan Ahmet Toprak çok Programlı Lisesine atandığı belirtildi. Şubat ayında göreve başlayan ve 3 ay lisede eğitim veren Tekinin Mayıs ayında terör örgütü PKKya katıldığı ortaya çıktı. YPS militanı Tekinin PKKnın güvenlik güçleri ile girdiği çatışmalarda yer aldığı ifade edilirken, 6 gün önce Surda yaşanan çatışmada öldürüldüğü belirlendi.

ÖĞRENCİLERE PKK PROPAGANDASI

Liceye öğretmen olarak atanan fakat terör örgütü PKKya hizmet eden Tekinin, örgüt içerisinde YPS sorumlularından olduğu ve PKKya çok sayıda militan kazandırmaya çalıştığı tespit edildi. Okuldan ayrıldıktan 9 ay sonra çatışmada öldürülen terörist öğretmen hakkında, öğrencileri terör örgütüne katılmaya zorlamak suçundan şikyetler olduğu belirtildi. 3 ay öğretmenlik yapan Tekinin sınıf içerisinde terör örgütü propagandası yaptığı da daha sonra ortaya çıktı.

İHMALE SORUŞTURMA AçILDI

Mayıs 2015te okulu bırakarak terör örgütüne katılan Tekinin öğretmenlik maaşının Ağustos ayı da dhil 3 ay hesabına yattığı öğrenildi. Yaşanan bu ihmalkarlığın ise dönemin okul yöneticilerinin, Tekinin durumunu üst yetkililere bildirmemesi olduğu dile getirildi. O dönem Tekinin PKKya katıldığının bilinmesi üzerinde tutanak tutulduğu fakat üst yetkililere bilgi verilmediği belirlendi.

GÜVENLİK GÜçLERİNE DESTEK

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İşletmeciliği Derneğince, Diyarbakırın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyona katılan güvenlik güçlerine, 120 ton portakal, limon, nar ve greyfurt gönderildi

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İşletmeciliği Derneğince gönderilen 120 ton portakal, greyfurt, nar ve limon, Surda terör örgütü PKKya yönelik operasyonlarda yer alan güvenlik güçlerine ulaştırıldı.

Surda sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesinin bir bölümünde kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, sürüyor.

120 TON SEBZE VE MEYVE

Operasyonlarda yer alan güvenlik güçlerine moral ve destek vermek amacıyla Türkiyenin farklı illerinden çeşitli hediyeler gönderiliyor. Akdeniz Yaş Meyve Sebze İşletmeciliği Derneğince güvenlik güçleri için gönderilen 120 ton portakal, greyfurt, nar ve limon, Diyarbakır Valiliğine ulaştırıldı.

Minibüslere yüklenen ürünler, operasyonda görev alan asker ve polislere dağıtıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır