Demirtaş’tan ‘öz eleştiri’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mükemmel bir belediyecilik yapmadıklarını, eksiklikleri ve yanlışlarının olduğunu, yerel yönetimlerin kısıtlı bütçelerine rağmen hizmet yapmaya çalıştığını söyledi.

Haberler 30.10.2016 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi E Bakanlar Gültan Kanak ve Frat Anlnn gözaltna alnmasna ilikin, partisinin Yeniehir lçe Bakanl önünde açklama yapt. Demirta, mükemmel bir belediyecilik yapmadklarn, eksiklikleri ve yanllarnn olduunu belirterek, Fakat halk her zaman unun farkndayd. Burada bir halk iradesi var ve canla bala, fedakarlkla, dürüstçe, soygun ve hrszlk yapmadan basklar karsnda direniyor. Yerel yönetimlerimiz bütün bu zorluklara ramen halkn iradesini temsil etmeye çalyor. Kstl bütçelerine ramen hizmet yapmaya çalyor dedi.

ISPATLAYIN SYASET BIRAKACAIZ

Belediye bütçesinden PKKya para aktarldnn ispatlanmas halinde siyaseti brakacaklarn ve bütün Türkiyeden özür dileyeceklerini kaydeden Demirta, Belediyelerden istifa edeceiz. Milletvekilliinden istifa edeceiz. Bu bir yalandr. Belediye bütçesi daa bayra gitmez, gitmesinin de imkan yok. 1999dan bu yana bir tek lira bulunmu olsayd tutuklanmayan bakan kalr myd? Örgüte yardm yataklktan hepsi ceza alrd. Halkn parasn halka hizmet için harcanmas gereken paray çarçur eden, hrszlkla soygunla talanla rüvetle cebine koyan bir tek belediye e bakanmz varsa onu da hep birlikte cezalandralm. Böyle bir onursuzluu biz zaten kabul etmeyiz diye konutu.

çÖPLERN TOPLANMASI çN GÖRÜMELER SÜRÜYOR

Kanak ve Anlnn gözaltna alnd günden beri kentte çöplerin toplanmamasna ilikin de açklamalarda bulunan Demirta, unlar kaydetti:

çöp meselesi ile ilgili tabiki ilk günden itibaren içilerin bir tepkisi vard. Ama dünden beri biz toplamak istedik. Belediyedeki arkadalarmz ama makine ikmalden araçlarn çkna izin vermediler. Belediyedeki arkadalarla da görüülecek, valilikle de görüülecek. Biz halkmzn asla madur olmasn istemiyoruz. En hzl ekilde, salk açsndan çöplerin hzla toplanmas için kendilerinden ricada bulunduk. nallah bir kaç saat içerisinde bu mesele çözülür diye temenni ediyorum

Ana Sayfaya Git