Dersim sorumlusu böyle öldürülmüş!

Tunceli'deki Ahpanos Vadisi bölgesinde, terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan, PKK'nın sözde 'Dersim Eyaleti' komutanı 'Yılmaz' kod adlı İsmail Sürgeç ve 1 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiği operasyonun görüntüleri ve detayları ortaya çıktı. PKK'nın Türkiye sınırları içerisindeki bir numaralı ismi olarak bilinen terörist Sürgeç'in birçok saldırının faili olduğu ve örgütten kaçan teröristleri infaz ettiği tespit edildi.

Haberler 16.11.2020 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide sürdürülen Yldrm- 4 operasyonu kapsamnda, 10 Kasmda Ahpanos Vadisi bölgesinde 10 milyon lira ödüllü krmz kategoride yer alan PKKnn sözde Dersim Eyaleti komutan Ylmaz kod adl smail Sürgeç ile 1 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildii operasyonun görüntüleri yaymland. Görüntülerde, bölgeye sevk edilen 2 askeri helikopter ve yüksek noktada konulanm güvenlik güçlerinin gözetleme yapt anlar da yer ald.

PKKNIN TÜRKYE SINIRLARI çERSNDEK BR NUMARALI SM OLARAK BLNYOR

Öldürülen terörist smail Sürgeç ile ilgili yeni bilgiler ortaya çkt. Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, PKKnn Türkiye snrlar içindeki bir numaral ismi olan smail Sürgeçin yaklak 25 yldr örgütün da kadrosu içinde yer ald belirtildi. PKKnn sözde silahl kanad olan HPG askeri konsey üyesi de olan smail Sürgeç Karadeniz ile Erzincan ve Erzurum bölgelerindeki eylem sorumlusu olduu ifade edildi. Terörist Sürgeçin PKKnn sözde Karadeniz açlm grubu olarak adlandrd Karadeniz bölgesine ilk giden grup içinde yer ald ve örgütün Karadeniz yaplanmasn gerçekletiren isim olduu tespit edildi. Yllarca Karadeniz bölgesinde de kalan terörist smail Sürgeçin birçok güvenlik görevlisinin ehit edilmesi eylemlerine de bizzat katld örenildi.

UZUN SÜREL TAKP SONUCU YER BELRLEND

Terörist smail Sürgeçin, bulunduu bölgenin tespit edilmemesi için örgüt üyeleriyle hiçbir ekilde telsiz iletiimi kurmad ve Kandil bölgesindeki terör örgütü yöneticileriyle yaklak bir yldr telsiz görümesi yapmad kaydedildi. Bulunduu maaradan pek çkmayan terörist Sürgeçin yeri, güvenlik güçlerinin yaklak 1 yldr yürüttüü gizli takip ve istihbarat çalmasyla belirlendi. Tunceli-Ovack-Pülümür üçgeninde yer alan Ahpanos Vadisi içinde sarp kayalklardaki bir maarada gizlenen smail Sürgeçin yanna baka bir bölgeden gelen 1 PKKl teröristin girdii belirlendi. Bu kapsamda maaraya hava destekli operasyon düzenlendi. Operasyonun ardndan maarada arama yapan güvenlik güçleri, smail Sürgeç ile dier teröristin cesedine ulat.

PKKDAN KAçAN TERÖRST çN NFAZ EMR VERM

Terörist smail Sürgeçin, terör örgütü PKKnn sözde Dersim Saha Karargahnda faaliyet gösteren ve örgüte ait 20 bin euro para ile kaçan Azat Batman kod adl Mehmet Cankayann infaz emrini verdii belirlendi. Sürgeçin talimat dorultusunda Cankayann, terörist Agir Merivan tarafndan Ovackn çambulak köyü bölgesinde arazide yakalanarak infaz edildii kaydedildi. Yine 2016 ylnda Server kod adl Erhan Gönülta da smail Sürgeç tarafndan infaz edildi.

çileri Bakanlndan yaplan yazl açklamada, terörist smail Sürgeç katld tespit edilen eylemler öyle:

18 Haziran 2007 tarihinde Erzincan-l Merkez Türkmenolu Köprüsünde çkan çatmaya katld, 26 Temmuz 2007 tarihinde Giresun-Alucra -Andrl Mahallesi bölgesinde 1 uzman çavuun ehit edilmesi, 16 Mays 2008 tarihinde Tunceli Ovack karayolunda bulunan ve halk arasnda ziyaret yeri olarak bilinen Dikilita mevkiindeki maynlama olay, 2008 yl içerisinde Erzincan bölgesinde 3 askerin ehit edilmesi eylemi ile 2019 yl Haziran aynda Tunceli Aa Torunobada bir askerin ehit edilmesi ile bir askerin yaralanmas eylemini bizzat yapt, 9 Temmuz 2010 günü Tunceli-Ovack Karayolunda yol kesme olayna katld, 7-8 ve 9 Austos 2010 tarihlerinde Tunceli-Ovack karayolu Venk köprüsü mevkiinde yolun trafie kapatlmas, araçlarn yaklmas ve örgütsel propagandalarn yaplmas, 18 Austos 2011 tarihinde Tunceli Merkez Sarta Jandarma Karakol Komutanl sorumluluk bölgesinde güvenlik güçleri ile girilen silahl çatma olay ve Tunceli bölgesinde meydana gelen terör olaylarnn planlaycs ve talimatn verdii, 25 Haziran 2017 tarihinde Yaylaba Jandarma Karakol Komutanlna ait devriye aracna yönelik Erzincan-Yaylaba karayolu üzerinde EYP patlatlmas olaynn talimat, 2019 ylnda Haziran aynda Aa Torunoba bölgesinde 1 askerin ehit edilmesi ve 1 askerin yaralanma eylemini bizzat kendisinin yapt, 2019 ylnda Ovack ilçesi ovenk Köprüsü bölgesinde yaplan saldrda iki askerin ehit edilmesi olayna katld ve birçok eylemin planlaycs ve talimatn verdii belirlenmitir.

Ana Sayfaya Git