Devletinize sığının!

Muşlu ailelerden PKK'nın kaçırdığı çocuklarına "devletinize sığının" çağrısı

Haberler 09.02.2022 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta çocuklarna kavumak umuduyla 42 haftadr HDP l Bakanl binas önünde eylem yapan 26 aile, evlatlarna teslim olmalar için çarda bulundu.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin eylemine Mutan destek veren 2 ailenin geçen yl 7 Nisanda parti binas önünde balatt evlat nöbetine katlan aile says 26ya yükseldi.

Haftada bir gün HDP il binas önünde bir araya gelerek terör örgütü PKKya tepkilerini dile getiren aileler, evlatlarna da teslim olmalar için seslerini duyurmaya çalyor.

TESLM OLUNCAYA KADAR BU çADIRA GELP GDECEM

Olu Yusuf Budak için eyleme katlan Mehmet Zeki Budak, AA muhabirine, 2014 ylnda çocuunun teröristler tarafndan daa kaçrldn söyledi.

Olumu HDPnin önünden kandrp daa götürdüler. HDPden olumu istiyorum. diyen Budak, öyle konutu:

Olum nerede olursan ol, gel vatanna teslim ol. Seni orada kandryorlar. Burada seni öldürürler, hapse koyarlar diye söylenenler yalan. Öyle bir ey yok. Senin gibi onlarca kii geldi teslim oldu. Hepsi evinde, i güç sahibi oldular. Devletimiz ve vatanmz adaletlidir. Gelin devlete teslim olun, bayranza sahip çkn. Vatannza, devletinize snn. Hayattayken seni göreyim. Yarn bir gün kardein asker olacak. Ne yapacaksn. Teslim oluncaya kadar bu çadra gelip gideceim. Beni televizyonda izlersen çk gel olum.

Mutaki eylemi balatan annelerden Gülbahar Teker de kar, k demeden eylemi sürdüreceklerini belirtti.

çocuklarn HDP ve PKKdan istediklerini dile getiren Teker, Bizim derdimizi kimse gelip sormuyor. Bir çocuk bile dada kalmayncaya kadar eyleme devam edeceiz. Muhammed olum sesimi duyuyorsan gel teslim ol. Ben ve kardein hasta. Bu eylemi burada Özcan ailesiyle balattk. Korkmuyoruz, bir kii dada kalana kadar gitmeyeceiz. dedi.

GELN DEVLETMZE SIININ

42 haftadan bu yana Mutaki eyleme katlan baba emsettin Özcan da evladna kavuaca günün hayaliyle yaadn belirtti.

çocuklarnn gelecei güne kadar eylemi sürdürmekte kararl olduklarn vurgulayan Özcan, HDPden çocuklarmz istiyoruz. Onlarn çocuklar nerede okuyor bizim çocuklar nerede. Kar, k demeden eyleme devam edeceiz. Olum sana sesleniyorum gel teslim ol. Önce Allaha sonra polise, askere güven. Türk bayra altnda kim yayorsa ona güven, onlara güvenme. Allah bu evlat acsn HDPlilere de versin. HDPliler diyor niye orada oturuyorsunuz. çocuklarmz verin. Amerikallarla ilikiniz varsa niye Türkiyede yayorsunuz. ifadelerini kulland.

Anne ahinaz Özcan da Olumdan 5 yldr haber alamyorum. Yayor mu bilmiyorum. çocuuma diyorum beni duyuyorsan gel devletimize teslim ol. HDP olumu götürdü PKKya verdi. Bayramz ve devletimiz birdir. Biz devletten hiç zarar görmedik, HDP bize büyük zarar verdi. Kararlyz devletin arkasndayz. diye konutu.

Terör örgütünün 7 yl önce olunu kaçrdn anlatan Ayten Koçhan ise Gel yavrum teslim ol. Korkmayn, onlar sizi kandryorlar. Gelin devletimize snn. 42 haftadr buradayz. Souk ve kar demeden burada bekleyeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git