Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti devam ediyor

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 12.05.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 252nci gününe girdi.

Olu Fatih için oturma eylemi yapan anne Sevdet Demir, evladna kavuuncaya kadar eylemini sürmekte kararl olduunu söyledi.

Demir, oluna 5 yldr hasret olduunu dile getirerek, Olum gelene kadar mücadeye devam edeceim. Beni duyuyorsan gel annene olum. Bana bakacaktn, beni kimseye muhtaç etmeyecektin. Boynumu büktün, belimi krdn olum. dedi.

Evlat nöbeti devam ediyor

Oluna kavumak için gece gündüz dua ettiini anlatan Demir, Hep rüyalarma giriyorsun olum. Erkenden yatyorum seni rüyamda görmek için. Seni çok özledim. Gelene kadar buradan gitmeyeceim. ifadelerini kulland.

Diyarbakrdan 9 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Mehmet için eylem yapan Ömer Tokay ise çocuunun piknik bahanesiyle kandrlarak, daa kaçrldn belirtti.

Oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan Tokay, Beni görüyor veya sesimi duyuyorsan askerimize ve polisimize teslim ol. 13 arkadan geldi. Arkadalarn evlerinde babalarnn yannda. diye konutu.

Ana Sayfaya Git