Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti sürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 07.03.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 187nc gününe girdi.

Bekleyiini sürdüren anne Vesile Alkan, Kürtçe yapt açklamada, olunun 10 yl önce çocuk yata daa kaçrldn söyledi.

Olumu PKK, HDP kaçrd. Evladm HDPden istiyorum. diyen Alkan, evladna duyduu özlemi dile getirdi.

Alkan, Olumun eli, silah tutacak el deildi, evladm küçüktü. 10 yldr gözya döküyorum. Olumun hasretinden döktüüm gözya nedeniyle görmede sknt yayorum. Eim de ayn nedenle yatalak oldu. Olumu onlar için büyütmedim. Olumu bana getirsinler. diye konutu.

Evladna kavuuncaya kadar oturma eylemini sürdürmekte kararl olduunu belirten Alkan, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

ALELERN EYLEM SÜRÜYOR

Baba evket Bingöl de oturma eyleminde 6 ay geride braktklarn dile getirerek, evlat nöbetini sürdüreceklerini söyledi.

Teslim olan çocuklarn dier ailelere de umut olduunu, bu nedenle saylarnn her geçen gün arttna iaret eden Bingöl, Her zaman ailelere, Gelin, korkmayn, hakknz arayn, HDP-PKKdan çocuklarnz isteyin. diye çar yapyoruz. Aileler geldikçe, saymz arttkça çocuklarmz gelir. Artk Kürt ve Türk halkna zarar veremesinler. eklinde konutu.

Kanmz üzerinden yaplan siyaseti istemiyoruz. HDP olmazsa kimse çocuklarmz götüremez. Adres burasdr. ifadelerini kullanan Bingöl, bu nedenle oturma eylemi için HDP il binas önünü seçtiklerini anlatt.

Oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çars yapan Bingöl, çocuklarmz almadan buradan gitmeyeceiz. Evlatlarmz bunlardan söke söke alacaz. dedi.

ALELERDEN HDPYE TEPK

Eylemlerini, çadrdan çkarak bir süre HDP il binas önündeki merdivenlerde sürdüren aileler, HDPye tepki göstererek, Kahrolsun HDP, Kahrolsun PKK sloganlar att.

Baz anneler gözya döktü, baygnlk geçiren anneye salk ekiplerince müdahale edildi.

Ana Sayfaya Git