Diyarbakır'da doktora saldırı

DÜ Acil ve Travmatoloji Hastanesinde muayene sırasındaki tartışmaya müdahale ederken hasta yakınlarının saldırısına uğrayan doktor müşahede altına alındı.

Haberler 12.08.2018 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda muayene srasnda çkan tartmaya müdahale eden doktor, hasta yaknlarnca darbedildi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Acil ve Travmatoloji Hastanesine yank tedavisi için getirilen çocuun yaknlar, cerrahi müdahale odasnda taknlk çkard. Onlar uyarp, dar çkmalarn isteyen doktor Ahmet Azizolu hasta yaknlarnn saldrsna urad.

Darbedilen ve ayn hastanede müahede altna alnan doktorun ikayeti üzerine 3 kii gözaltna alnd.

Ahmet Azizolu, AA muhabirine yapt açklamada, saldrya uramann kendisini çok üzdüünü söyledi.

Hasta yaknlarn taknlk çkarmamas yönünde uyard için darbedildiini anlatan Azizolu, öyle devam etti:

Cerrahi odasnn kapsn açtmda içeride ondan fazla hasta yakn vard. ki doktor arkada müdahale ediyordu. Bunlar Doktor nerede? diye baryordu. Sa solu krp kaplara zarar vermilerdi. Ben de hasta yaknlarna kendimi tantarak uyarda bulundum. Bu srada gösüme bir yumruk aldm. Ben yine onlar sakinletirmeye çaltm. Birisi burnuma yumruk att. Sonra yedi sekiz kii bana saldrd. Beyaz kod verdik, güvenlikçi ve polis arkadalar geldi. Darp raporu aldm. Baktmz hastalara, kardeimiz, çocuumuz ve anne babamz gibi bakyoruz. Ama maalesef dümanmz gibi bir tepki var. Bunun önlenmesi gerekir. Vatandalarmzn da saduyulu olmasn istiyorum. 24 saat esasl çalyoruz. Bir sonraki gün yine iimize geliyoruz. 36 saat uyank görev yapan arkadalarmz var. Benim annem hasta, gidip göremedim.

Azizolu, salk çalanlarna yönelik iddet olaylarnn yaanmamas temennisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git