Diyarbakır'da zaman ayarlı el yapımı patlayıcı ele geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerin kullandığı sığınakta zaman ayarlı el yapımı patlayıcı ile çok sayıda yaşam malzemesi ve mühimmat ele geçirildi.

Haberler 17.04.2020 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanlnca Lice ilçesi krsalnda önceki gün terör örgütü PKKya yönelik balatlan istihbarata dayal ehit Jandarma Binba Ümit çelik Nokta Operasyonu baaryla tamamland.

Biji Amed kod adl H. K.nin ölü, Laer Cem kod adl F.Önün sa olarak etkisiz hale getirildii operasyon kapsamnda güvenlik güvenlik güçlerince yaplan arazi taramasnda dün teröristlerce k üstlenmesi için kulland tespit edilen snak kullanlamaz hale getirildi.

Snakta, ele geçirilen plastik kova içerisine dijital saat kullanlarak hazrlanm zaman ayarl el yapm patlayc, Patlayc Madde mha Timi tarafndan emniyetli ekilde yerinde imha edildi.

Snak ve araziye jelikan bidonlar içerisine gizlenmi 3 roketatar mühimmat, bin 680 küçük pil, 140 büyük pil, 4lü pil bloku, 6l pil bloku, 2 küçük tüp, 15 metre elektrik kablosu, 100 kilogram gda ile çok sayda giyim, yaam, tbbi malzeme ve örgütsel döküman ele geçirildi.

- Teröristlere yardm eden 3 kii yakaland

Operasyonda teröristleri, ikamet ettikleri evlerinde barndran H.O, D.O. ve T.O. isimli üpheliler yakalanarak haklarnda Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardm etme suçundan adli ilem balatld.

Ana Sayfaya Git