Eğitimde Bürokrasi İsyani!

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkan Vekili Naif Keleş, sendika adına yazılı bir açıklama yaparak, eğitim camiasının sürekli bürokratik engellere takıldığını söyledi.

Haberler 27.09.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim-Bir-Sen Diyarbakr 1 Nolu ube Bakan Vekili Naif Kele, sendika adna yazl bir açklama yaparak, eitim camiasnda ciddi idare boluu olduunu ve sürekli bürokratik engellere takldn söyledi.

dareci atamalarnn hl yaplmadna dikkat çeken Kele, duyarszlk yüzünden kentte eitim ve öretimin felç olduunu vurgulad.

Kele, Diyarbakr Eitim Camias, bürokratik engellerle i yapamaz hale geldi. Eitimin i yükünün arl içinde ciddi skntlarn yaand süreçte üstüne üstelik bürokratik engeller ve duyarszlklarla Eitim-Öretimimiz adeta felç oldu. Diyarbakrda ciddi idareci boluu varken, okullarmz babo iken, eitim öretim aksarken idareci eksikliine ramen haftalardr bekletilen Müdür, Müdür Bayardmcs ve Müdür Yardmcs atamalarnn geciktirilmesinin sebebi nedir? dedi.

Milli Eitimden valilie giden tüm yazlar neredeyse sorgulanmadan reddedilme nedenine bir anlam veremiyoruz.

Kele, yazl açklamasnn devamnda u ifadelere yer verdi:

Büyük sorunlar Milli Eitimin önünde dururken mülki amirler il kurul, komisyon ve toplant onaylarn neden imzalamyor? En basit yazlar bile neden geri dönüyor? Mülki amirlerimizin Eitim camias ile ilgili güvene dayal ilikilerin olmas gerektiine inanyor ve bunu onlardan bekliyoruz. Milli Eitimden valilie giden tüm yazlar neredeyse sorgulanmadan reddedilme nedenine bir anlam veremiyoruz. Bir yandan ücretli öretmen atamas rahatlkla yaplrken örencilerini okulda bekleyen Norm fazlas öretmenlerin ihtiyac olan okullara atamalarnn yaplmamas karsnda hayretler içindeyiz. Öretmen ve dareci görevlendirmeler zorunluluklar ve uygun görüler dikkate alnmadan neden reddediliyor? Birçok okul öretmensizken hatta kapal okullar varken Diyarbakr Eitimine önem verilmiyor mu yoksa üvey evlat muamelesi mi görüyoruz?

Memur olarak çalanlarn güvenlik soruturmas meselesi?

Kele, memur olarak çalanlarn, güvenlik soruturmalar nedeniyle birçok idarecinin atanmadn kaydetti.

Okullara kar duyarszln had safhada olduunu aktaran Kele, Eitim camiasnda madur birçok öretmen eler var. Salk, güvenlik ve aile bütünlüü sorunu olan öretmenlere neden gereken önem verilmiyor. Nedir memur olarak çalanlarn güvenlik soruturmas meselesi? Öretmen olarak çalabilir de idareci olarak m çalamyor? Okullarmz TYP ile destek verilmesi gerekirken neden duyarsz kalnyor? Diyarbakrmzn birçok okulunda hizmetli bulunmamasndan kaynakl oluan temizlik sorunu birçok okulumuzun eitim ve öretime uygun olmadn, bu durumun örenci saln olumsuz yönde etkilediini görüyoruz. ifadelerini kulland.

Yetkililerden bu sorunlar çözmesini ve Eitim camiasna bir açklama yapmasn bekliyoruz

Son olarak Cumhurbakan Erdoana seslenen Kele, baz mülki amirlerin eitim camiasna OHAL uyguladn dile getirdi.

Yetkililerden söz konusu sorunlar çözmesini isteyen Kele, u ekilde açklamasn noktalad: Sayn Cumhurbakanmz, Olaanüstü Hal halka uygulanmayacak, Devletin birimlerine uygulanmak üzere yürürlüe konmutur. Ama Diyarbakrda baz mülki amirler bunu Eitim camiasna uygulamakta srar etmektedir.Bu süreçte tkanan Diyarbakr eitimine ve okullarmza duyarsz kalp sorunlara sorun katarak atamalarn bürokratik engellere taklmas kabul edilemez. Yetkililerin bu sorunlara acilen çözüm getirmesi gerekirken zanna dayal kayglara neden giriliyor? Acil olarak yetkililerden bu sorunlar çözmesini ve Eitim camiasna bir açklama yapmasn bekliyoruz. (LKHA)

Ana Sayfaya Git