Ekmek varsa kavga olmaz

Diyarbakır'da "Turizm Sektör Buluşması" yapıldı. Vali Aksoy kültürel eserlerin korunması ve turizme kazandırılması için 100 milyon lira harcandığını ifade ederken, TÜRSAB Başkanı Ulusay "Ekmek varsa, kavga yoktur. Dağda, gezenleri geri getirecek olan bizleriz" dedi.

Haberler 08.05.2017 - 08:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakrda kültürel eserlerin korunmas ve turizme kazandrlmas konusunda son 10 ylda yaklak 100 milyon liraya yakn harcamayla farkl noktalarda önemli çalmalar gerçekletirildi. dedi.

Türkiyenin önde gelen GAP ve kültür turlar düzenleyen tur irketlerinin yetkilileri ile Türkiye Seyahat Acentalar Birlii (TÜRSAB) Yönetim Kurulu üyeleri, Diyarbakrda bir otelde düzenlenen Turizm Sektör Bulumasnde bir araya geldi.

Vali Aksoy, burada yapt konumada, Diyarbakrn tarihi birikimleri ve doal zenginlikleriyle Türkiyenin önemli kentlerinden biri olduunu söyledi.

Böylesine önemli bir kentin tarihi deerlerini doal güzelliklerini Türkiye ile dünyaya anlatmak için önemli bir toplanty gerçekletirdiklerini belirten Aksoy, uzun süredir planlamasn yaptklar toplanty gerçekletirmenin mutluluunu yaadklarn kaydetti.

Aksoy, ilde bin 260 civarnda tescilli eserin bulunduunu iaret ederek, Diyarbakr Surlar ve Hevsel Bahçeleri 2015 ylnda UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer ald ve önemli bir deer olarak dünya literatüründe de artk konuulmaya baland. ifadelerini kulland.

Surlarn korunmas ve sonraki kuaklara aktarlmasnn kendi sorumluluklar olduunu aktaran Aksoy, öyle konutu:

Özellikle Sur ilçemizde yaanan son terör olaylarndan sonra tarihi eserlerin korunmas ve ihyas konusunda Kültür ve Turizm Bakanlmz, Vakflar Genel Müdürlüümüz, çevre ve ehircilik Bakanlmzn koordineli bir çalmasyla önemli faaliyetler ortaya kondu ve tahrip olan eserlerin onarmlar hzl bir ekilde devam ediyor. Bunlar da yeniden turizme kazandrma adna önemli çalmalar gerçekletiriyoruz.

Kentte, 4 bine yakn yatak kapasiteli 27 turizm iletme belgeli otelin yer aldn aktaran Aksoy, öyle konutu:

Diyarbakrda kültürel eserlerin korunmas ve turizme kazandrlmas konusunda son 10 ylda yaklak 100 milyon liraya yakn harcamayla farkl noktalarda önemli çalmalar gerçekletirildi. Diyarbakrda 6-7 Ekim olaylarnda tahrip edilen Ziya Gökalp Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlnn koordinasyonunda TÜRSAB tarafndan yaklak 1,9 milyon liralk harcamayla restore edildi.

- imdi Diyarbakra gitme zamandr

TÜRSAB Bakan Baaran Ulusoy da Türkiyenin birlii ve beraberlii için herkese görev dütüünü belirtti.

Diyarbakrn bir moda deil, marka kent olduunu, burann Dubai olmadn ve 10 bin yllk tarihi bulunduunu aktaran Ulusoy, kentin ben tarih kokuyorum, beni yalnz brakmayn mesaj verdiini ifade etti. Ulusoy, Ben de diyorum ki Diyarbakra gidin çünkü tarihiyle, kültürüyle, folklörüyle, mutfayla çok önemli bir kent. dedi.

- Eer huzur, bar, ekmek varsa orada kavga yoktur

Kendisi için Diyarbakr ve Trabzonun, Trabzon ile Vann stanbul ile rnakn ayn anlam tadn dile getiren Ulusoy, Bizi biz yapan deerlerin banda bu geliyor. ifadesini kulland.

1970li yllarda geldii Diyarbakrda bir otel yokken imdi birçok otelin bulunduunu ifade eden Ulusoy, unlar kaydetti:

Eer huzur, bar, ekmek varsa orada kavga yoktur. 2018 Mart aynda vücudunda hayat olan bu kentte nanç Sempozyumu yapacaz. nanç Sempozyumuna geni bir katlmla dünyaya ses veren bir arada yaamay bilen insanlarn ne ekilde huzur içerisinde yaadklarn göstereceiz. Bu topraklarn bize ihtiyac var. imdi borcumuzu ödemek mecburiyetindeyiz. Biz elimizden geleni yapmak arzusundayz. Biz bu ülkenin çimentosuyuz, sektör olarak vatana borcumuz var. Bu ülkede kazandk, imdi borç ödemeye geldik. Biz buraya a, ekmek getirdiimiz takdirde sokaktaki, caddedeki, bayrdaki, dadakini kurtarm olacaz. Bu da bizim vazifemiz.

Ulusoy, Bir Karadenizli olarak devletime söz veriyorum Diyarbakra elimizden geleni yapacaz. Bu bizim milli vatan borcumuzdur. Bu borcumuzu ödemekten çekinmeyeceiz. dedi.

Programda, konuklara, kentin tantm filmi ile Suzan Suzi klibi gösterildi, tarihi mekanlar ile ilgili sunum yapld.

Etkinlie, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre ve çok sayda kii katld.

- lk tur Rizeden Diyarbakra

çaltayn ardndan düzenlenen basn toplantsnda konuan Ulusoy, seyahat acentelerinin bölgeye yönelik turlarna Diyarbakr da dahil edeceini belirterek, Bu ülkenin güzelliklerini beraber yaatmay, beraber paylamay, beraber kucaklamay bir kez daha yaayacaz. ifadesini kulland.

Kentte kültür varlklarn, gastronomiyi, gezmeyi, elenmeyi, yürüyü mekanlarn hep birlikte gördüklerini anlatan Ulusoy, unlar kaydetti: 81 vilayetimizden Diyarbakra turlar, Diyarbakrdan da dier vilayetlerimize kucaklama turlarn balatacaz. Ramazandan sonra ilk turumuzu Rizeden Diyarbakra, Diyarbakrdan da Rizeye balatyoruz. Diyarbakrdan Trabzona, Trabzondan Diyarbakra kucaklama turlarna balayacaz. Beraber yayoruz, beraber paylaacaz. Bu ehirde hayat var. Akam müzii ile yöresel yemekleriyle, rahatlyla bambaka bir Diyarbakr gördük.

Ana Sayfaya Git