En Ağır Ceza İstediler!

MARDİN'in Derik İlçesi'nde Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün katledilmesine ilişkin 11'i tutuklu, 15 sanığın yargılandığı davanın 4’üncü duruşması başlarken, STK temsilcilerdi ve Mahalle muhtarları ortak basın açıklaması yaparak, "Derik'in bu kara lekeden kurtulması gerekir. Bu da en ağır ceza ile olabilir" dediler.

Haberler 03.10.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan Derik lçe Belediye Bakanvekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürkün 10 Kasm 2016 tarihinde el yapm patlaycyla düzenlenen saldrda ehit edilmesiyle ilikin açlan davann 4üncü durumas, Mardin 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde balad. Mardinden Vali Mustafa Yaman, Derik Kaymakam Hakan Kafkas, ilçedeki sivil toplum kuruluu (STK) temsilcileri ve muhtarlar ile kent dndan ehit kaymakamn babas Asm Safitürk, kz kardeleri Aye Türkhan ve Zeynep Bakrkaya ile AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da destek için durumay takip etti.

DURU ÖNCES AçIKLAMA

Duruma öncesinde toplanan STK temsilcileri ve mahalle muhtarlar, adliye önünde bir basn açklamas yapt. STK temsilcileri adna konuan Derik Mahalle Muhtarlar Bakan ve Kale Mahalle Muhtar Ramazan Dursun, Biz Derik halknn temsilcileri ve sivil toplum kurulular olarak 10 Kasm 2016 Tarihinde makamnda alçakça bir terör saldrs sonucu ehit edilen Kaymakammz Muhammed Fatih Safitürkü minnetle, ükranla anyoruz, Ruhu ad, mekn cennet olsun. Devlet-millet kaynamasnn en güzel örneini sergileyen; yetimlere baba, yalya evlat, düküne devletin efkatli kollarn açan; çocuklarmza a -i vermek için devletin bütün imknlarn seferber eden aziz ehidimiz Muhammed Fatih Safitürk ahsnda devlet-millet balarn koparmaya çalan hainler ve uzantlar unu iyi bilsinler ki hiçbir zaman emellerine ulaamayacaklardr. Akttklar kanda er geç boulacaklardr dedi.

ehidin babas Asm Safitürk ve AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, duruma öncesi adliye önünde bekleyen kalabal tek tek selamlad. Daha sonra bir açklama yapan AK Parti Milletvekili Cora, ehit Kaymakammz Muhammed Fatih Safitürkün 4. durumasna katlmak üzere buraya geldik. Kahraman kaymakammzn ehit edilmesiyle ilgili devam eden yarglamada bu davaya katlanlara ve ailesine destek vermek üzere buradayz. Bu dava esasnda ehidimizin bize bir emanetidir. Bu emanete sahip çkmamz gerekiyor. Hunharca katledildi, çok profesyonelce bir kurgu ve tezgh kurulmutur. nallah yarglama sonucunda bu kirli tezgh tamamyla orya çkacaktr diye konutu.

HAZIRLANAN DDANAMES

Mardin 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde görülen duruma, tutuklu 11 sann SEGBS (Ses ve Görüntü Biliim Sistemi) ile ifadeleri alnarak devam ediyor. Tutuksuz 4 sank ise duruma salonunda hazr bulundu.

ddianamede, Kaymakam Safitürke düzenlenen saldryla ilgili 15 üpheli hakknda 3er kez arlatrlm müebbet ve 54 yla kadar hapis cezas isteniyor. ddianamede yer alan önemli tespitler ksmnda da Olay yerinde yaplan incelemelerde, Safitürkün makamnn karsnda bulunan tuvalet giderinde 10 santimetre altta yanar vaziyette dardan çok dümeli olduu görülen kumanda (verici) olduu deerlendirilen antenli cihaz bulunmutur. Güvenlik kameralar görüntülerinde yaplan incelemede binann arka ksmn çeken kamerann güncel saatten 4 dakika kadar geri olduu tespit edilmitir. Makam odasnn bulunduu katn tuvaletinden patlamadan yaklak 10 saniye sonra bir çift eldivenin atld görülmütür. Suikast eylemini gerçekletiren kii veya kiilerin saldrnn hemen sonrasnda tuvaletin camndan attklar eldivenler incelenmek üzere adli tp kurumuna gönderilmitir ifadelerine yer veriliyor.

Saldrda, asl üst kontrol görevini zabta görevlisi Vedat Erolun yaptnn ifade edildii iddianamede, üphelilerin birbirlerini psikolojik olarak motive ettiklerine deinildi.

Ana Sayfaya Git