Erbakan hoca ödün vermezdi

Fatih Erbakan'dan "Necmettin Erbakan bugün kimle olurdu?" açıklaması "Erbakan Hoca'mız hayatta olsaydı aynen Yeniden Refah Partisi gibi tek başına da kalsa Milli Görüş çizgisinden asla ödün vermeden mücadelesine devam ederdi"

Haberler 02.04.2022 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniden Refah Partisi Genel Bakan Fatih Erbakan, hayatta olsa Necmettin Erbakann bugün CHP ya da Cumhur ttifakndan yana olmayacan belirterek Erbakan Hocamz hayatta olsayd aynen Yeniden Refah Partisi gibi tek bana da kalsa Milli Görü çizgisinden asla ödün vermeden mücadelesine devam ederdi. dedi.

Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenledii basn toplantsnda, devlet kurumlarnca paylalan resmi verilerin Türkiyede halkn yarya yaknnn açlk snrnn altnda gelire sahip olduunu gösterdiini ileri sürdü.

Hükümetin ekonomi politikalarn ve yap ilet devret modeliyle yaplan projelerde verilen garanti geçi rakamlarn eletiren Erbakan, devletin faiz borcuna ödedii parayla birçok köprü ve tünel yaplabileceini savundu.

Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolunun Necmettin Erbakan hayatta olsa kesinlikle CHP ile birlikte olurdu. eklindeki sözlerine iaret eden Erbakan, Erbakan Hocamz, 6 yanda çocuklara Kuran öretmeyi ça dlk olarak niteleyen, Ayasofya camii müze olarak kalmalyd, cami olmamalyd. diyen, ktidar olursam ilk haftasnda stanbul Sözlemesini mutlaka geri getireceim. diyen, Osmanl dönemini bir zulüm dönemiydi diye tanmlayan CHP ile asla ama asla birlikte olmazd. diye konutu.

Fatih Erbakan, öyle devam etti:

Dier taraftan Erbakan Hocamz, 20 senede 513 milyar dolar faiz ödeyen, bir senede 300 milyar lirann üzerinde faiz ödemesi yapan, tarmsal destee verdii parann 20 katn, esnafa verdii destein 30 katn götürüp faize veren, hane halkn, özel sektörü, kamuyu, belediyelerle birlikte adeta boazna kadar borca batran Cumhur ttifakyla da asla ama asla olmazd. Erbakan Hocamz hayatta olsayd aynen Yeniden Refah Partisi gibi tek bana da kalsa Milli Görü çizgisinden asla ödün vermeden mücadelesine devam ederdi.

6LI MASANIN TEKLF KEND çNDE çELKLER BARINDIRIYOR

6 muhalefet partisinin ortak metniyle kamuoyuna açklanan yeni sistem önerisine ilikin deerlendirmelerini de aktaran Erbakan, 6l masann teklifinde kendi içinde çelikiler barndran noktalar bulunduunu, katlmadklar ve mahsurlu gördükleri hususlarn yer aldn kaydetti.

Paylalan teklifte parlamentonun sadece yürütme organna kar güçlendirilmesinin söz konusu olduunu dile getiren Erbakan, özellikle hakimlerin terfilerine ilikin maddelerin Avrupaya entegre olma zihniyetinin bir ürünü olduunu söyledi.

Erbakan, partisinin yiletirilmi Bakanlk Sistemi ad altnda hazrlk çalmalarn yürüttüü yeni sistem önerisini de yakn zamanda kamuoyuyla paylaacaklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git