Erdoğan Trump görüşmesinde son konta koyuldu

Günlerdir beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Genel Başkanı Trump'ın görüşmesi Beyaz Saray'da nihayet gerçekleşti.YPG'ye her fırsatta yardımcı olan ABD Genel Başkanı Trump ile Beyaz Saray'da görüşen Erdoğan'ın konuşmalarının satırbaşları açıklandı.

Haberler 17.05.2017 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Günlerdir beklenen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile ABD Genel Bakan Trumpn görümesi Beyaz Sarayda nihayet gerçekleti.YPGye her frsatta yardmc olan ABD Genel Bakan Trump ile Beyaz Sarayda görüen Erdoann konumalarnn satrbalar açkland. Türkiye saatiyle 19.40ta balayan görüme de iki ülke ideri anlaamama konusunda anlat.

Beyaz Sarayda ABD Bakan Trumpla görümesi sonras ortak basn toplantsnda konuan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Aramzdaki ilikileri güçlü tutmaz karlkl çkarlarmz yannda küresel bar ve istikrar için de önemlidir. Ziyaretimizin bu kapsamda tarihi bir dönüm noktas tekil edeceine inanyorum. DEA bata olmak üzere, bölgemizdeki tüm terör örgütlerine kar müterek bir dayanma ortaya koymamz büyük önem ifade etmektedir. Ortak geleceimizi tehdit eden terör örgütlerine kar ayrm yapmadan mücadele etmekte kararlyz dedi.

Sayn Trump seçimlerde elde ettii tarihi zafer için kutluyorum

Konumasna Trumpa teekkür ederek balayan Erdoan, Sayn bakan deerli dostum, deerli basn mensurlar sizleri en kalbi doygularmla selamlyorum. Trumpa ve ekibine ahsm ve ekibime gösterdikleri ilgiden dolay ahsm milletim adna ükranlarm iletiyorum. Sayn Trump seçimlerde elde ettii tarihi zafer için kutluyorum.

likilerimizi güçlü tutmamz, karlkl çkarlarmz yannda küresel bar ve istikrar için de önemli

Erdoan, Az önce ikili bir görüme gerçekletirdik. Köklü geçmie dayanan ve stratejik ortaklk düzeyine erimi olan Türkiye ABD ilikilerinin mevcut durumunu ele aldk. Türkiye ile ABD arasndaki balar, demokratik deerler ve müterek menfaatler temelinde gelimitir. Aramzdaki ilikileri güçlü tutmaz karlkl çkarlarmz yannda küresel bar ve istikrar için de önemlidir dedi.

Ziyaretimizin tarihi bir dönüm noktas tekil edeceine inanyorum

Erdoan, Bölgemizin içinden geçtii bu çalkantl dönemde özellikle iki ülkenin gösterecei yakn ibirlii her zamankinden çok daha büyük önem kazanmtr. Amerika ile BM, NATO ve G-20 gibi kilit kurulular içinde zaten yakn ibirlii içindeyiz. Önümüzdeki süreçte bu platformlar bata olmak üzere her alanda diyalog ve dayanmamzn daha da arttrmann kararndayz. Ziyaretimizin bu kapsamda tarihi bir dönüm noktas tekil edeceine inanyorum diye konutu.

Tüm terör örgütlerine kar müterek bir dayanma ortaya koymamz önemli

Erdoan, Görümelerimizin geleceimize yönelik çok daha büyük kazanmlar elde edeceimize frsat tanyacana inanyorum. Ekonomi, ticaret, enerji ve savunma sanayi alanlarndaki ibirliini arttrma noktasnda hem fikiriz. DEA bata olmak üzere, bölgemizdeki tüm terör örgütlerine kar müterek bir dayanma ortaya koymamz büyük önem ifade etmektedir. Ortak geleceimizi tehdit eden terör örgütlerine kar ayrm yapmadan mücadele etmekte kararlyz diye konutu.

Ana Sayfaya Git