Erdoğan'ın NATO'ya resti dünya basınında!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le yaptığı görüşmede, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine karşı yapıcı tutumunun sürdüğü ancak PKK yanlılarının bu ülkede eylem düzenledikçe kanun değişikliklerinin bir anlamının olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya basınında yankı uyandırdı. Haberi acil koduyla geçen yabancı medya kuruluşları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine geniş yer verdi.

Haberler 27.06.2023 - 14:15 Son Güncelleme : 27.06.2023 - 14:15

Türkiye, PKK terör örgütü ile arasına mesafe koyamayan İsveçin NATO üyeliğine karşı çıkarken, dün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğanın Stoltenberge, Türkiyenin İsveçin üyeliğine karşı yapıcı tutumunun devam ettiği ancak PKK/PYD/YPG yanlıları bu ülkede serbestçe eylem düzenledikçe yapılan mevzuat değişikliklerinin bir anlamı olmadığını söylediği belirtildi.

Kritik zirve ve Cumhurbaşkanı Erdoğanın İsveç ile ilgili sözlerine dünya basını geniş yer verdi. Uluslararası Haber ajansları görüşmeyi acil kodu ile abonelerine servis etti. çin merkezli Xinhua, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveçi NATO üyeliği için PKK gösterilerine son vermeye çağırdı sözleriyle haberi verdi. Haberde Erdoğan, İskandinav ülkesinin terör yasalarındaki değişikliğinin, PKK ülkede serbestçe gösteri yapabildiği sürece Ankaranın beklentisini karşılamadığını söyledi ifadelerine yer verildi.

Görüşmenin ana maddelerinden birisinin İsveçin NATO üyeliği olduğunu yazan Voice of America, Erdoğanın İsveçin yasa değişikliğinin terör gösterilerini engellemediği sürece bir anlam ifade etmediğini dile getirdiği aktarıldı.

CNN Yunanistan, Erdoğandan NATOya: İsveç, PKK destekçilerinin gösterilerini yasaklayacak başlığıyla gelişmeyi duyurdu. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveçten NATO üyelik sürecini değerlendirmek için PKK protestolarını durdurmasını istedi diyen Al Arabiya, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberge İsveçin, NATO üyesi olması için PKK destekçilerinin Stockholmdeki protestolarını durdurması gerektiğini söyledi. ifadelerini kullandı.

İsrail merkezli Jarusalem Post, Erdoğan, İsveçin NATOya katılması için PKKya karşı harekete geçmesini istedi derken, merkezi Londrada bulunan uluslararası Arap gazetesi Şarkul-Evsat, Erdoğanın İsveçin değişen terör yasasını uygulamadığını vurguladığını aktardı. Haberde Erdoğan, Stoltenberge Türkiyenin yapıcı bir tavır sergilediğini, ancak İsveçin Ankaranın taleplerini karşılamak için terör yasalarını değiştirmesinin anlamsız olduğunu söyledi denildi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git