EYLEM 233. gününde!

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti devam ediyor

Haberler 22.04.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 233üncü gününe girdi.

Adanann Seyhan ilçesinden, 5 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan olu Engin için oturma eylemine katlan anne Kamile Küçükda, 232 gündür evlat mücadelesi verdiklerini söyledi.

14 YAINDAK çOCUUN YER ANNESNN YANIDIR

HDPnin çocuklar kandrarak daa kaçrdn ifade eden Küçükda, Eylemimize devam edeceiz. çocuklarmz almadan buradan gitmeyeceiz. HDP nasl çocuklarmz götürdüyse öyle de getirsin. Allah korkusu ve vicdanlar yok mu? Onlar daa kendi çocuklarn göndersin, niye bizim çocuklar gönderdiler? 14 yandaki çocuun yeri annesinin yandr. diye konutu.

Acl anne, oluna seslenerek, Olum sesimizi duyuyorsan gel askerimize, devletimize teslim ol. Frsatn bulursan ne olursun kaç gel bebeim. Dayanacak gücümüz kalmad. dedi.

- Devletimiz bize sahip çkt

5 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan olu Özkan Aydn için oturma eylemi yapan baba Süleyman Aydn ise çocuunu almadan gitmeyeceini söyledi.

Aydn, Koronvirüs salgnna ramen buradayz. Allah göstermesin burada bir ailelenin bana bir ey gelirse bütün Türkiye bilsin ki bunun sorumlusu HDPdir, HDP l Bakanldr ve HDP milletvekilleridir. Hepimiz burada oturma eylemimizi sürdürmeye kararlyz. 232 gündür buradayz 232 yl da geçse buradan ayrlmyoruz. çocuklarmz HDPden de almadan buradan gitmiyoruz. diye konutu.

Evladna güvenlik güçlerine teslim olmas için çarda bulunan Aydn, Olum beni duyuyorsan gel devletine teslim ol. Devletimiz bize sahip çkt. Gelin teslim olun artk evimize gidelim, bu hasretlik bitsin. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git