FETÖ elebaşı Gülen'in yeğeni: 212 kişinin ismini verdim

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonu ile yurt dışında yakalandıktan sonra tutuklanan, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen'in yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, örgüte dair bildiklerini itiraf ettiğini belirten Gülen, "212 kişinin ismini verdim ve bunları teşhis ettim" diyerek tahliyesini istedi.

Haberler 04.02.2022 - 02:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖ/PDYnin mahrem yaplanmalar ile örgüt eleba arasndaki irtibat salad iddia edilen Selahaddin Gülen, MT tarafndan yurt dnda yaplan operasyonla yakalanp, 31 Maysta Türkiyeye getirildi. Örgütün eleba Fetullah Gülenin yeeni ve özel kalem müdürü Cevdet Türkyolunun da kaynbiraderi olan Selahaddin Gülen, mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Ankara Cumhuriyet Basavcl, Gülen hakknda soruturmasn tamamlayarak, iddianame düzenledi. ddianamede, Gülen hakknda silahl terör örgütü kurma ve yönetme suçundan 22,5 yla kadar hapis cezas istendi.

ETKN PMANLIKTAN YARARLANMAK STYORUM

Ankara 27nci Ar Ceza Mahkemesinde Selahaddin Gülenin tutuklu yarglanmasna devam edildi. Durumaya sank Gülen ile avukat katld. Gülen, soruturma aamasnda örgüte dair bildiklerini samimi olarak itiraf ettiini söyleyerek, etkin pimanlk hükümlerinden yararlanp, tahliye ve beraat talep etti. MT tarafndan yakaland Kenyaya evlenmek için gittiini öne süren Gülen, darbe giriiminin ardndan örgütün buradaki yaplanmasna yönelik faaliyette bulunduu iddiasn kabul etmedi. Gülen, Kenyada evlendim, eim Türk vatandadr. Yaklak 7 ay bu ülkede kaldktan sonra Türkiyeye getirildim. Gözaltndayken örgüte dair bildiim her eyi anlattm. 212 kiinin ismini verdim ve bunlar tehis ettim. Bunun dikkate alnmasn talep ediyorum dedi.

Sank avukat da müvekkilinin Kenyaya evlenmek için gittiini, örgütsel misyonunun bulunmadn, bu durumun sana ait dijital materyallerdeki belgelere de yansdn savundu. Daha sonra ara kararn açklayan mahkeme heyeti, Selahaddin Gülenin tutukluluk halinin devamn, esas hakkndaki mütalaasn hazrlamak üzere dosyann savcya verilmesini kararlatrarak, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git