FETÖ-PKK ilişkisi!

Diyarbakır'da geçen yıl gözaltına alınıp tutuklandıktan bir süre sonra tahliye edilen İngiliz uyruklu gazeteciler Hanrahan ve Pendlebury, tercümanları Rasool ve şoförleri hakkında hazırlanan iddianamede, FETÖ ve PKK bağlantısı yer aldı.

Haberler 22.12.2016 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda geçen yl gözaltna alnp tutuklandktan bir süre sonra tahliye edilen ngiliz uyruklu gazeteciler Jacop Philip John Gingell Hanrahan ve Philip John Pendlebury, tercümanlar Mohammed smael Rasool ve oförleri hakknda dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca gazeteciler hakknda açlan dava, 8. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, Diyarbakrda 27 Austosta l Emniyet Müdürlüü Muharebe Elektronik ube Müdürlüüne, kentte kalan 3 yabanc gazetecinin arlkl olarak DEA terör örgütü olmak üzere dier terör örgütlerine taraftar toplad yönünde ihbar yapld kaydedilerek, ihbarn yapld gün gazetecilerin Sur ilçesinde PKK/KCK silahl örgüt üyelerinin bulunduklar çatma yaanan bölgeye gittikleri, gece kaldklar otele dönerken yakalandklar bildirildi.

üphelilerin kaldklar otel odalarnda yaplan aramalarda ele geçirilen paralarn tamamnn küçük deerlerde banknot olarak bulunduu aktarlan iddianamede, bu paralarn bulutuklar PKK/KCK silahl örgüt üyelerine verildiinin deerlendirildii vurguland.

Hanrahann ajandasnn kapanda Kürdistan, PKK, YPG, YDG-H ibarelerinin yer ald ve kalem ile PKK/KCK mensuplar tarafndan skça kullanlan zafer iaretinin çizildii belirtilen iddianamede, u ifadelere yer verildi:

Not defterinde PKK/KCK silahl terör örgütünün gençlik yaplanmas olan YDG-H ve Cizre YDG-H içerisinde faaliyet yürüten kiiler ve bu kiilere ait telefon numaralarnn not edildii tespit edilmitir. Dier fotoraflarda ise üpheli tarafndan PKK/KCKnn tarihçesinin not alnd, ölen örgüt mensuplarna ait bilgiler topland, örgüt mensuplar ile iletiim salamak için telefon numaralar ve bilgilerin topland görülmektedir.

- Sur ilçesinde görüntü çekilmi

ddianamede, ngiliz uyruklu gazetecilerin kamera ve bilgisayarlarnda yaplan incelemede, Sur ilçesinde PKK/KCK silahl terör örgütü üyelerinin yüzleri kapal ekilde saldr yaptklar anlara ait fotoraflarn bulunduunun belirlendii kaydedildi.

Pendleburye ait hard disk ve hafza kartnn içerisinde Sur ilçesinde çekilmi görüntülerin bulunduu aktarlan iddianamede, unlara yer verildi:

Görüntülerin birçounda üpheli Pendleburynin PKK/KCK mensuplar ile çatma bölgesinde, üzerinde kurun geçirmez yelek ve balk ile fotoraf bulunmutur. Örgüt mensubu olan ve yüzü kapal haldeki kiiler ile konuurken çekilmi videolarn bulunduu görülmütür.

üphelilerin oförlüünü yapan Abdurrahman Direkçinin Diyarbakrn Sur ve rnakn Cizre ilçesine üphelileri getirerek, PKK/KCK terör örgütü üyeleri ile görümelerini salad belirtilen iddianamede, üphelilerden Hanrahann örgüt üyeleri ile yaplan görümelerde saldrlardan alnan görüntü ve fotoraflar sosyal paylam sitesinde paylaarak terör örgütü propagandas yapt vurguland.

- FETÖ-PKK balants

ddianamede, Rasoolun, tercümanlk iine karlk tahsil ettii ücretleri FETÖ/PDY silahl terör örgütüne ait Bank Asya üzerinden almas ve ngilizce yayn yapan Todays Zaman gazetesi çalanlarna gönderdii elektronik postalar tespit edilmesi nedeniyle üphelinin her iki terör örgütünün amaç ve çkarlar dorultusunda PKK/KCKya yardm ettiinin belirlendii belirtildi.

- Sadece teröristlerle görümüler

üphelilerin bölgede yaayan halk ile ilgili belgesel ya da ksa film çekmek üzere Türkiyeye geldikleri yönünde ifadelerde bulunduu bildirilen iddianamede, öyle denildi:

Ele geçirilen dokümanlarda bölge halknn günlük yaantsna dair hiçbir bilgi ya da görüntü olmamas, üphelilerin sadece terör örgütü mensuplar ile görümeleri, onlara ait görüntü ve video toplamalar, örgüt mensuplar tarafndan dost unsur olarak görülmeleri, örgütün gerçekletirdii yasa d faaliyetler ve iledii suçlar hakknda soruturma yürüten hiçbir kamu görevlisi ve kamu görevi hakknda hakknda bilgi ve görüntü almamalar, olayn sadece tek yönlü olarak terör örgütü açsndan anlatlmaya çallmas nedeniyle üphelilerin eylemlerinin gazetecilik olarak deerlendirilmesi mümkün deildir. üphelilerin Türkiyeye gelilerindeki tek amacn PKK/KCK terör örgütünün ülkemizde yürüttüü yasa d faaliyet ve gerçekletirdii eylemleri uluslar aras basnda meru göstermek suretiyle örgüte yardm etmek olduu tespit edilmitir.

- stenilen ceza

ddianamede, Jacop Philip John Gingell Hanrahan ve Philip John Pendlebury, tercümanlar Mohammed smael Rasool ve oförleri Abdurrahman Direkçi hakknda silahl terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandas yapmak ve terörizmin finansmannn önlenmesi hakkndaki kanuna muhalefet suçlarndan 7,5 yldan 50 yla kadar deien oranlarda hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git