FETÖ'dan sonra PKK operasyonu

Dicle Üniversitesi'nde FETÖ terör örgütüne yönelik ihraç, gözaltı ve tutuklamalardan sonra, PKK'lı akademisyenlere de operasyon yapıldı. İhraç edilen 16 akademisyen dün baskın aramalarla gözaltına alındı.

Haberler 02.05.2017 - 08:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son yllarda FETÖ ve PKKnn kandili olarak yorumlanan bir dizi iddialarla gündeme gelen Dicle Üniversitesinden son Kanun Hükmüdeki kararname ile PKK örgütüne mensup olduklar iddiasyla ihraç edilen 16 akademisyen dün sabah, ev ve bürolarnda arama yapldktan sonra gözaltna alnd.

HRAç EDLEN 16 AKADEMSYEN

Son çkarlan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Dicle Üniversitesinden ihraç edilen çou profesör 16 akademisyenin oturduu Dicle Üniversitesi yerlekesindeki lojmanlarna giden Terörle Mücadele ubesi ekepleri, bu kiilerin evlerinde ve üniversitedeki bürolarnda arama yapt.

SORGULAMALARINA BALANDI

Aramalardan sonra ifadelerine bavurulmak için 16 akademisyen gözaltna alnarak, l Emniyet müdürlüüne götürüldü. hraç edilen akademisyenlerden birbölümünün bir süre önce Bar bildirisi diye kamuoyuna yansyan bildiriye imza atanlardan olduklar ifade edildi. Akademisyenlerin, Dicle Üniversitesinde PKKnn yaplanmasnda da rol aldklar iddia edilirken, operasyonun genileyerek devam edecei belirtildi.

HRAç EDLENLERN SMLER

Son çkarlan Kanun Hükmünde Kararname ile akademik görevlerinden ihraç edilen 16 akademisyenin isimleri öyle; Alaattin Selçuk Ertekin, Aydn Gelmez, Doan Kurt, Emine Mee, Fikret Uyar, rfan Açkgöz, Murat Biricik, Murat Kzl, Mustafa Sinemilliolu, Süleyman Kzl, Tahsin Söüt, Yasemin Bulut, Yasin Bedir, Ylmaz Turgut, Zeki Kanay, Zuhal Toker.

FETÖ OPERASYONLARI SÜRÜYOR

Bir süre önce, Dicle Üniversitesinde FETÖ terör örgütüne mensup kiilere yönelik gözalt ve tutuklamalar yaanmt. Eski Rektör Ayegül Jale Saraç ve Genel Sekreter Mustafa Tunann da aralarnda bulunduu bir çok akademisyen ve öretim üyesi, FETÖ kapsamnda tutuklu bunuyor.

Ana Sayfaya Git