FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Dicle Üniversitesinin görevden el çektirilen rektör yardımcıları Prof. Dr. Eyigün ve eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sır ile genel sekreter Tuna'nın aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

Haberler 01.08.2016 - 10:27 Son Güncelleme : 01.08.2016 - 10:27

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Dicle Üniversitesine (DÜ) yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında rektör yardımcıları Prof. Dr. Sabri Eyigün ve Prof. Dr. Aytekin Sır ile genel sekreter Mustafa Tunanın da bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı verilen ancak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan aramalarda adreslerinde bulunamayan 7 akademik ve idari personelin ele geçirilmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

GÖZALTI VE SORUŞTURMA

Soruşturmada hakkında yakalama kararı verilen 56 kişiden aralarında Dicle Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraçın da yer aldığı 49 kişi yakalanmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen eski rektör Prof. Dr. Saraç tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Saraçın tutuklanmasından sonra gözaltına alınan, eski rektör yardımcıları Prof. Dr. Sabri Eyigün ve Prof. Dr. Aytekin Sır ile Mustafa Tuna, Serfiraz Atabey, Necmettin Diri, Mehmet Denizer, Prof. Dr. Yener Öztürk ve Prof. Dr. Aydın Ecenin aralarında bulunduğu, 15 kişi Emniyet müdürlüğündeki sorgulamalarının ardından önceki gece, Adliyeye sevk edildi.

MAHKEMEDEN TUTUKLAMA

Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan zanlılardan aralarında eski rektör yardımcıları Prof. Dr. Sabri Eyigün ve Prof. Dr. Aytekin Sır ve genel sekreter Mustafa Tunanın da bulunduğu 6 kişi tutuklanırken, 10 kişi ise serbest bırakıldı. 25 kişi hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verildi.

REKTÖRLÜKTEN DUYURU

Öte yandan FETÖ/PDY operasyonu sonrasında Dicle Üniversitesine rektör vekili olarak atanan Prof. Dr. Gülfettin çelik, DÜ internet sitesinden bir duyuru yayımlattı. Duyuruda, Kamu kurumlarında bilgi ve belgi sızdırılmasının engellenmesi amacıyla Başbakanlık tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda mesai saatleri sonrası görevli personelin haricinde akademik ve idari personelin, üniversitemizde idari ve akademik birimlerini boşaltmaları gerekmektedir.

MESAİ SAATLERİ DIŞINDA

Mesai saatleri dışında yapılacak çalışmalar, fakültelerde bölüm başkanlarından, idari birimlerde birim amirlerinden izin alınmak kaydıyla kayıt defterine işlenip, ilgili personelin imzası alındıktan sonra yapılacaktır. Akademik ve idari hizmet binalarına giriş yapacak ziyaretçilerin, giriş ve çıkış güvenlik memuru refakatinde gerçekleştirilecektir.

GİRİŞ VE çIKIŞLARA KAYIT

İlgililerin araçla kurum içerisine girişlerinde araçlarının belirlenen park alanlarına park etmesi sağlanacaktır denildi. Duyuruda önemli not olarak da şu bilgilere yer verildi: Yaz okulu, sınavlar, laboratuar çalışmaları gibi devam etmekte olan faaliyetlerin aksatılmadan sürdürülmesi, giriş-çıkışlar kayıt altına alınarak sağlanmalıdır.

SİİRT ÜNİVERSİTESİNDE

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 4 doçent, 4 yardımcı doçent, 10 öğretim görevlisi, 2 araştırma görevlisi ve 10 idari personelin daha açığa alındığını bildirdi.

Prof. Dr. Erman, AA muhabirine, FETÖnün darbe girişiminin ardından üniversite bünyesinde yürüttükleri idari soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Daha önce aralarında 3 profesör ve 2 doçentin bulunduğu 15 kişinin açığa alındığını dile getiren Erman, 4 doçentin arasında yer aldığı 30 akademik ve idari personel daha açığa alındı. Böylece FETÖ soruşturması kapsamında bugüne kadar 45 kişi açığa alınmış oldu. Büyük bir titizlikle sürdürülen çalışmamız devam ediyor. FETÖ ile mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. dedi.

Ana Sayfaya Git