Gözaltı süresi uzatıldı; Neyle suçlandığını bilmiyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Telegram’ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alınmasına ilişkin yorum yapmak için erken olduğunu belirterek, "Durov'un tam olarak neyle suçlandığını henüz bilmiyoruz" dedi.

Haberler 26.08.2024 - 14:00 Son Güncelleme : 26.08.2024 - 14:00

Peskov, başkent Moskovada gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Ukrayna ordusunun Kurska yönelik saldırısına yanıt vermek zorunda olduklarına işaret eden Peskov, Elbette, bu tür düşmanca eylemler uygun bir yanıt vermeden bırakılamaz. Yanıt kesinlikle olacaktır. diye konuştu.

Kursk saldırılarının, Rusya ile Ukrayna arasındaki gizli müzakereleri etkilediğine yönelik iddiaları da yalanlayan Peskov, Müzakere yoktu ve müzakere konusu şu anda önem düzeyini kaybetti dedi.

Durovun Fransada gözaltına alınması
Peskov, Durovun Fransada gözaltına alınmasına ilişkin Durovun tam olarak neyle suçlandığını henüz bilmiyoruz. Bu konuda henüz resmi bir açıklama duymadık. ifadelerini kullandı.

Yorum yapmadan önce durumun netleşmesi gerektiğini belirten Peskov, Bu olmadan herhangi bir açıklama yapmak muhtemelen yanlış olur. Suçlamalar açıklanana kadar bekleyelim. Sonrasında, bazı ön değerlendirmeler yapılır. dedi.

Peskov, geçen hafta aynı günlerde Baküde bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Durovun burada görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmediğine yönelik bir soruya ise Hayır. yanıtını verdi.

Rus ve Fransız basınında yer alan haberlerde, Durovun Telegramda yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle 24 Ağustosta Fransada gözaltına alındığı belirtilmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da dün Fransaya Durova erişim talep eden nota verildiğini bildirmişti.

Telegramdan yapılan yazılı açıklamada, Durova yönelik suçlamalar saçmalık şeklinde nitelendirilmişti.

Ana Sayfaya Git