Günlük kiralık evler kayıtlı olacak

Günübirlik kiralanan evlere gelecek vergi düzenlemesi ile ilgili detaylar belli oluyor. Edinilen bilgilere göre, evlerini günübirlik kiraya veren ev sahiplerinden yüzde 20 vergi alınacak. Evlerini kiralamak isteyenler Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurarak bakanlığa tabi olacak.

Haberler 03.08.2023 - 11:28 Son Güncelleme : 03.08.2023 - 11:28

Kültür Bakanlığının otel için oluşturduğu web portalının benzeri günübirlik evler için de uygulanacak. Evleri kiralayacak kişilerden kimlik ve pasaportları alınarak bu sisteme girilecek. Sistem aynı zamanda kolluk kuvvetlerinin de sistemine girmiş olacak.

Otellerde uygulanan Wİ-Fİ, yatak, temizlik, ısınma, klima, duş, oda standartı gibi imkanlar evler için de uygulanarak kaliteleri kontrol edilecek. Evlerini kiraya verip, vergi vermeyenler için ise ceza sistemi yolda.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından günübirlik kiralanan evlere yönelik mevzuat çalışması başladı. çalışmanın yılsonuna kadar bitirilmesi beklenirken, kiralama detayları ortaya çıktı

bakanlığın denetimine girecek günübirlik evler sektörde rekabet oluşturacak. Sektör temsilcileri otel fiyatlarının da düşmeye yönelik bir eğilim olabileceğini belirtti.

Sertifika verilecek günübirlik evlerin sahiplerinden yüzde 20 vergi alınacak. Evlerini kiralayan kişiler yaptıkları harcamalarda bundan sonraki süreçte gelir vergisi çıktısı harcamalarını kayıt edecek. Hali hazırda bakanlığın oteller için oluşturduğu web portalının bir benzeri günübirlik evler için de oluşturulacak.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git