Güven’in faillerine ulaşıldı

Cizre'de, AK Parti eski ilçe başkanının kardeşinin öldürülmesinde 1 kişi tutuklandı

Haberler 10.12.2021 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Cizre ilçesinde urad silahl saldrda hayatn kaybeden eski AK Parti Cizre lçe Bakan Cihan Güvenin kardei ve Meman airetinin lideri Tahir Güvenin (67) ölümüyle ilgili 1i kadn, 3 üpheli gözaltna alndktan sonra 1 kii tutukland.

Olay, 4 Aralk akam Cizrenin Cudi Mahallesi Mercan Sokakta meydana geldi. Eski AK Parti lçe Bakan Cihan Güvenin kardei ve Meman aireti lideri Tahir Güven, aracyla seyir halindeyken kimlii belirsiz kii veya kiilerin silahl saldrsna urad. Saldrda Güven hayatn kaybetti. Ambulansla Cizre Devlet Hastanesi morguna götürülen Güvenin cenazesi yaplan otopsinin ardndan ailesi tarafndan gözyalar arasnda topraa verildi.

üphelilerin yakalanmas için çalma balatan polis, önceki gece Cizre kent merkezinde çok sayda adrese e zamanl operasyon düzenledi. Operasyonda, HDP Gençlik Meclisi üyeleri Mehmet Miraç Dinç ve Abdullah Kaçmaz ile Sümeyye Gök gözaltna alnd.

Dinçin Cizrede birçok yasa d olayn örgütleyicisi üphesiyle polisin takibinde olduu örenildi. Dinçin yakaland evin ise HDP milletvekili Hüseyin Kaçmazn anne, babas ve kardelerinin oturduu bina olduu örenildi. Kaçmazn Cizreye geldiinde Dinçin yakaland evde kald belirlendi. Gözaltndaki 3 üphelinin emniyetteki sorgusu sürüyor.

SOYLU AçIKLAMITI

çileri Bakan Süleyman Soylu, rnak Cizrede eski AK Parti lçe Bakannn kardei ve Meman aireti lideri Tahir Güvenin öldürülmesiyle ilgili TBMMde, Pusu kuran Mehmet Miraç Dinçi, HDPli milletvekili Hüseyin Kaçmazn evinde yakaladk. Hesabn vereceksiniz bunun açklamasn yapmt.

1 K TUTUKLANDI

rnakn Cizre ilçesinde urad silahl saldrda hayatn kaybeden AK Parti eski Cizre lçe Bakan Cihan Güvenin kardei ve Meman Airetinin lideri Tahir Güvenin (67) ölümüyle ilgili bir kii tutukland.

Ana Sayfaya Git