Hakkari'de HDP'liler evlat eylemini engellemeye çalıştı

Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından kaçırılarak dağa götürülen ailelerin HDP il binası önündeki eylemi devam ederken, Hakkari'de de bugün 5'inci kez eylem yapıldı. Hakkari'deki aileler, HDP il binası önüne gelerek tepkilerini dile getirdi. HDP'liler ise yüksek sesle seçim müziği çalarak, eylemi ve basın açıklamasını engellemeye çalıştı.

Haberler 27.03.2021 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride çocuklar ve yaknlar PKKl teröristlerce kaçrlan aileler, Cumhuriyet Caddesindeki Mukaddes Akar Sokanda bir araya geldi. 12 aile ve yaknlar yaklak 200 metre yürüyü yaparak, HDP il binas önen kadar geldi. Yürüyü boyunca da aileler Kahrolsun PKK, Kahrolsun HDP sloganlar atp, Türk bayraklar ve üzerinde Kürt çocuklar artk HDPye piyon olmayacak, çocuklarmz dada kurda, kua yem olmasn yazl pankartlar tad. HDPliler ise yine annelerin sesini bastrmak için parti balkonuna ses sistemi kurarak seçim müzii çaldrd.

Kaynbiraderi, 5 yl önce daa kaçrlan Leyla çiftçi, Hakkarili anneler adna açklama yapt. çiftçi, Bizler bugün burada daa kaçrlm, kandrlm çocuklarmza kavuma ve sesimizi duyurmak için Hakkari anneleri ve kadnlar olarak toplanm bulunmaktayz. Bizler buradan, tüm Türkiyeye haykryoruz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bata Hakkari halk olmak üzere tüm Dou ve Güneydou halk artk uyansn. PKKnn ve taeronlarnn gerçek yüzünü görsün. Yeter artk, karde kardei vurmasn. Gelin, korkmayn birleelim. Hep beraber evlatlarmz dadan indirelim. nanyoruz ki, azimle seslerini yükselten biz annelerin sayesinde terör örgütlerinin elinde bulunan yavrularmz kurtulacak. Biz yürei yank anneler olarak, tek isteimiz her canlnn nasl yaam hakk varsa, dadaki çocuklarmzn da yaam hakk vardr diyoruz. Ve biz çocuklarmz HDPden istiyoruz. Evlatlarnn hain terör örgütünün elinden kurtarmaya çalan bütün anne ve babalara selamlarmz iletiyor ellerinden öpüyoruz. Hakkari anneleri ve kadnlar olarak evlat hasreti çeken bizler çocuklarmza kavuacamza inanyoruz. Bu hakl davamza kimsenin duyarsz kalmasn istemiyoruz dedi.

HDPYE AçILAN KAPATMA DAVASINA SEVNDK

HDPye açlan kapatma davasna sevindiklerini de belirten çiftçi, Ayrca HDPye açlan kapatma davasnn duyduk ve çok sevindik. Can gönülden destekliyoruz. nallah kapanr da evlatlarmz bize geri döner. Türkiye Cumhuriyetinin tarafsz ve bamsz adaletine sonuna kadar güveniyoruz. Adaletin bir an önce yerine geleceine inanyoruz diye konutu.

Burada tepkilerini dile getiren grup, 5 dakikalk oturma eyleminin ardndan bir süre da yürüdükten sonra dald.

Ana Sayfaya Git