HDP’nin Diyarbakır mitingine izin çıktı

HDP’nin, Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda Pazartesi günü düzenleyeceği miting için valiliğe yaptığı başvuru kabul edildi. Tertip komitesi, miting için tüm hazırlıkların bittiğini belirtti.

Haberler 22.07.2019 - 12:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr l Örgütü, 22 Temmuz Pazartesi günü Onurlu bar için demokratik çözüm iaryla stasyon Meydannda yapaca miting için valilie yapt bavuru kabul edildi.

17 LçEDE HAZIRLIK

Diyarbakr ve ilçeleri ile bölge illerinde katlmn salanaca miting hazrlk tamamland. Diyarbakrn merkez Kayapnar, Balar, Sur, Yeniehir ilçelerinin farkl noktalarna aslan pankartlar ve billboardlara aslan afilerle, yurttalar mitinge davet edildi. 4ü merkez, 13ü krsal olmak üzere 17 ilçe ve bal mahallelerde çalma yürüten HDP milletvekilleri ve yöneticileri, esnaf ve yurttalar ziyaret ederek miting broürleri datt. Yurttalar tarafnda scak ilgiyle karlanan HDPliler, savaa kar bar sesinin yükselmesi için esnaf ve yurttalar mitinge katlmaya davet etti.

PAZARTES GÜNÜ YAPILACAK

Pazartesi günü saat 17.00de yaplacak mitinge, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ebakan Leyla Güven, Halklarn Demokratik Kongresi (HDK) E Sözcüsü Gülistan Klç Koçyiit, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) E Genel Bakan Sezai Temelli, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) E Genel Bakan Mehmet Arslan, Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) E Genel Bakan Mehmet Bozgeyik, Özgür Kadn Hareketi (TJA), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) E Genel Bakan ahin Tümüklü ve Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Bakan Sinan çiftyürek katlacak. Ayrca mitingde, çarnewa ve Koma Azad da ezgileriyle sahne alacak.

Ana Sayfaya Git