Hizmet mağduriyet yaratmamalı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, yapılan çalışmaların vatandaşı mağdur etmemesi gerektiğini belirtti.

Haberler 22.10.2017 - 13:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Sur ilçesinin Melik Ahmet Caddesinde esnafn ziyaret edip, sorunlarn dinleyen HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs Mehmet Hüseyin Ylmaz, caddede yaplan yol çalmalarna iaret ederek, yaplan hizmetlerin vatanda madur etmemesi gerektiini söyledi.

Esnaf ziyareti esnasnda Ylmaza, Sur lçe Bakan Mahmut Akgül ve il ve ilçe yönetiminden bir heyet elik etti. Esnaf ziyaret ederek sorunlarn dinleyen Ylmaz, caddede bulunan vatandalarla ve esnafla yakndan ilgilendi.

Yaklak 2 yl önce Surda çkan çatma ve Melik Ahmet Caddesinde aylar önce balatlan yol çalmasnn hlen devam etmesinden dolay i yapamaz hale geldiklerini belirten esnaf, ciddi maddi sorunlar yaadklarn ve sorunlarn çözümü için yardm beklediklerini söylediler.

Ylmaz, yaptklar ziyaretlerde tespit ettikleri sorun ve maduriyetleri rapor halinde yetkililere sunacaklarn söyledi. Esnaf da Ylmaz ve beraberindekilere ilgilerinden dolay teekkür etti. Ylmaz, Melik Ahmet Caddesi esnafnn uzun süren yol çalmasndan dolay olumsuz etkilendiini belirterek, yaplan hizmetlerin vatanda madur etmemesi gerektiini ifade etti.

Esnaf yaplacak çalmalarla ilgili bilgilendirilmeli

Ylmaz, Sur ilçe bakanmzla birlikte Melik Ahmet Caddesinin esnafnn sorunlarn dinlemek ve çalmay yerinde görmek için geldik. Bir aydr bu çalma burada devam ediyor ve esnafmzda bu noktada ikyetleri var. Maduriyetleri söz konusu, esnafn her eyden önce ikyeti bu yaplan yol çalmasndan önce kendilerine bilgi ve haber verilmemi. Bu çalmann ne kadar sürecei konusunda da herhangi bir bilgilendirme yaplmam. Altyap ile ilgili problem var. Telekom, DiyarGaz borularn döemi ve esnaf u an bir aydr TEDA beklediklerini söylüyorlar. TEDA gelip borularn ve elektrik kablolarn yer altna indirirlerse en azndan kaldrmlarn yaplacan ve yetkililerin bu ekilde kendilerini bilgilendirdiklerini söylüyorlar. dedi.

çalmann olduu cadde de esnafa kira yardm yaplsn

Bir ihmalkrlk varsa yetkililerin bir an önce bu ihmalkrln üzerine gidip vatandan maduriyetinin giderilmesi gerektiini belirten Ylmaz, Burada araç girii yok, yaya girii skntl bundan dolay da esnaf ticaret, alveri yapamyor. Esnaf kirasn ödeyemeyecek durumdadr. Bu noktada yetkililerden en azndan esnafn u talebi var biz de onlarn adna bu talepleri iletiyoruz. Bu süre boyunca kendilerine kira yardm yaplmas gerekiyor bu taleplerini hakl buluyoruz. Yetkililerin de bu çalma devam ettii müddetçe en azndan esnafn kirasna katkda bulunmalar gerektiini düünüyoruz. ifadelerini kulland.

Yol çalmalarnn esnaf madur ettiine dikkat çeken Ylmaz, Yetkililerin bir an önce bu çalmay bitirmeleri gerekiyor. Esnafn sorunlarn ve çözmeleri noktasnda da yetkililere talepte ve çarda bulunuyoruz. Hizmet olmaldr ama hizmet yaplrken de vatanda ve esnaf madur edilmemelidir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git