İçişleri Bakanlığının Valiler Kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre, Antalya Valisi Muammer Türker merkeze alındı. 13 Ekim 2014 tarihinden bu yana Antalya Valisi olarak görevini yürütmekte olan Türkerin yerine Bursa Valisi Münir Karaloğlu getirildi. 1963 yılında Kırıkkalede doğan Türker, İlk ve orta öğrenimini Kayseride tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1986 yılında mezun olan Türker, 1987de Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine adım attı. 1988de bir yıl süreyle İngilterenin Bournemouth kentinde İngilizce eğitimi ve İngiliz İdari Sistemi üzerine inceleme programına devam etti. 1990 - 1992 yılları arasında İngiltere Exeter Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı.
VALİ TÜRKERİN BULUNDUĞU GÖREVLER
Türker, sırasıyla çankırı-Orta ve Muş-Bulanık Kaymakamlıkları ile Muş Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1996 ve 2003 yılları arasında İçişleri Bakanlığında şube müdürlüğü ve daire başkanlığı yaptı. Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı iken 2003 yılında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı. Bu görevi sırasında ulaştırma, telekomünikasyon, bilişim ve uydu alanlarında gerçekleştirilen projelerde görev aldı. 2006 - 2009 yılları arasında Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 2009 - 2012 yılları arasında Hakkari Valiliği yaptı. 2012 - 2014 yılları arasında Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevini yürüttü.
Muammer Türker Kimdir?
1963 yılında Kırıkkalede doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kayseride tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1986 yılında mezun oldu. 1987de Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine adım attı. 1988de bir yıl süreyle İngilterenin Bournemouth kentinde İngilizce eğitimi ve İngiliz İdari Sistemi üzerine inceleme programına devam etti. 1990-1992 yılları arasında İngiltere Exeter Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans yaptı. Sırasıyla çankırı-Orta ve Muş-Bulanık Kaymakamlıkları ile Muş Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1996 ve 2003 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde şube müdürlüğü ve daire başkanlığı ile Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı yaptı. 2003 yılında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı. Bu görevi sırasında ulaştırma, telekomünikasyon, bilişim ve uydu alanlarında gerçekleştirilen projelerde görev aldı. Avrupa Birliği ile yürütülen tarama sürecinde Ulaştırma Politikası ve Trans-Avrupa Şebekeleri fasıllarının koordinatörlüğünü yaptı. Ayrıca Türk Telekom ve Türksat şirketlerinin Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. 2006 2009 yılları arasında Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü görevini yürütmüş olup, 5 Ocak 2009 tarihinden itibaren Hakkari Valisi olarak görev yapmaktadır. çok iyi derecede İngilizce bilen Muammer TÜRKER, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Her ne kadar 1215te Gautler de Montbellard Kıbrıstan getirdiği kuvvetlerle şehri ele geçirip Türkleri kılıçtan geçirdiyse de, Antalya 1. Keyhüsrev tarafından geri alınır. XII. yüzyıl sonlarında Selçuklu Devleti sona erince Isparta ve Antalya arasındaki topraklar Teke Aşiretinin bir kolu olan Hamidoğullarının egemenliğine girer. Antalyayı ele geçiren İlyasbeyoğlu Dündar Bey, buranın yönetimini, kardeşi Yunus Beye bırakır. Yunus Beyin oğulları, Antalyada hüküm sürdüler. Hamidoğullarının bu ikinci kolu Tekeoğuları adıyla anılır. Kıbrıs Kralı Pirre, 1361de Antalyayı ele geçirdiyse de, Tekeoğullarından Mehmed Bey, 1373de şehri geri alır. Bunun oğlu Osman Bey zamanında Antalya, Yıldırım Bayezıd, buranın yönetimini Firuz Beye verdi (1391). Ancak Antalyanın Osmanlılara geçişi konusunda kaynaklara tek bir tarih göstermemektedir ( Oruç Bey ve Neşriye göre 1389-1392; İbni Kemale göre 1391).
Anadoluda beyliklerin egemen olduğu bir dönemde, 1335-1340 tarihleri arasında Antalyaya gelen Arap seyyah İbn Battuta Antalyadan bahsederken şöyle der: Kent halkı, ırk ve dinlerine göre ayrı ayrı mahallelere yerleşmişler. Hıristiyan tüccarlar Mina adıyla anılan mahallede otururlar. Bu mahallenin çevresini bir sur kuşatmakta ve Cuma vakti geceleri surun kapıları kapatılmaktadır. Rumlar başka bir mahallede kendi başlarına otururlar. Onların bulundukları yer de bir surla çevrili. Yahudilerin de yine kendilerine ait, surla çevrili bir mahallesi vardır. Müslüman ahaliye gelince, bunlar asıl büyük şehirlerde yaşamaktadırlar. Burası bir Cuma mescidi ve medrese ile birçok hamamı, zengin ve tertipli büyük çarşıları ihtiva etmektedir. Şehrin çevresini, yukarıda kaydettiğimiz bütün mahalleleri de içine alan büyük bir sur kuşatır.